Pentru multe persoane, curățenia casei, mai ales atunci când vine vorba de bucătărie, poate fi o adevărată corvoadă, însă un sfat din partea unui fost angajat al unui restaurant ne poate ajuta pe toți.
El a prezentat un truc pe care l-a învățat în perioada în care lucra într-un local specializat în vânzarea de smoothie-uri.
El povestește că a lucrat la celebrul lanț Jamba Juice și spune că a lucrat pe toată perioada facultății și a învățat tot felul de lucruri utile.
Deși poate să pară ceva neînsemnat, el are un sfat extrem de simplu de urmat.
„Atunci când curățați, pulverizați cârpa, nu suprafața”, recomandă el.
Acest truc, pe care l-a aflat în timpul unui curs de pregătire pentru siguranța alimentelor, s-a dovedit a fi o strategie ingenioasă. În loc să pulverizezi direct soluția de curățare pe suprafețe, experții în curățenie sugerează pulverizarea cârpei sau buretelui înainte de a le aplica pe obiectele dorite, notează Adevărul.
În esență, atunci când pulverizați direct o suprafață, substanțele chimice din soluția de curățare se răspândesc necontrolat, ajungând peste tot. În schimb, prin pulverizarea cârpei în prealabil, se limitează expunerea soluției de curățare la zona imediată, care contează cel mai mult.
Acest sfat simplu, învățat în mediul exigent al industriei alimentare, se dovedește a fi foarte util în orice gospodărie, mai ales în spațiile mici de gătit.
Sursa foto: Shutterstock