Puțini oameni știu această metodă simplă pentru a curăța rapid ouăle fierte, care sunt printre alimentele cele mai populare de Paște. Cei mai mulți au probleme atunci când trebuie să curețe ouăle fierte de coajă.
Din fericire, există multe trucuri de bucătărie utile pe care merită să le încercăm. Oul proaspăt este mereu greu de curățat de coajă, în special dacă nu a fost fiert suficient.
În primul rând, este esențial să respectăm timpul de fierbere pentru ca oul să nu rămână moale și greu de curățat.
Pentru a curăța rapid ouăle fierte, adăugați o linguriță de sare în apă dacă simțiți că ouăle s-au spart. Acest lucru se întâmplă de obicei atunci când ouăle sunt fierte pentru prima dată. Ouăle cremoase se fierb 8 minute, ouăle tari 10 minute, și ouăle foarte tari de la 12 până la 15 minute. În cazul în care coaja oului se rupe, sarea îl va întări.
Un alt truc pentru a curăța ouăle de coajă este să adăugați o linguriță de oțet la apa în care fierbeți.
Este esențial ca ouăle, după ce au fiert, să fie adăugate imediat în apă cu gheață; acesta este unul dintre secretele pentru ca acestea să se curețe rapid.
Cu toate acestea, cel mai bun truc este să puneți un ou într-un vas cu capac și puțină apă peste el (jumătate de ou). Se închide capacul și se agită timp de câteva secunde. Vom vedea cum coaja s-a desprins de la sine.
După ce l-ai ținut în apă rece, poți rula oul pe masă cu palma. Coaja va crăpa și se va desprinde cu ușurință.