Dacă vrei să prepari un piure de cartofi cremos, trebuie să ții minte neapărat această rețetă, propusă de thatsmyhome.com. Va fi o garnitură potrivită pentru orice friptură și este și foarte ușor de preparat.
După ce s-au fiert cartofii şi îi scurgi, dacă îi pui înapoi în oală, şi îi laşi pe flacăra la minim pentru a-i usca, va fi o mare diferenţă.
Nu durează decât un minut-două, dar trucul este făcut pentru a îndepărta excesul de apă care a mai rămas în cartofi. Iar acum… poţi începe să prepari piureul cremos.
Curăţă şi taie cartofii în jumătăţi, acoperă-i cu apă şi lasă la fiert la flacără medie, până când se înmoaie, apoi scurge bine.
După aceea, pui cartofii înapoi în tigaie pentru 1-2 minute. Zdrobeşte-i, cu mixerul, furculiţa sau ce ai la îndemână. De preferat, mixer.
Adaugă atâta lapte cât ai nevoie pentru un piure pufos. Dă brânza pe răzătoarea mare şi arunc-o în piure.
Adaugă untul şi lasă-l să se topească, apoi pune şi usturoiul, pătrunjelul şi busuiocul în mixer şi amestecă până devine o compoziţie omogenă.
Tot amestecul trebuie să stea şi la cuptor, doar un sfert de oră, într-un vas uns cu unt, pentru un gust complet și un aspect cremos.