Trucul simplu pentru un piure CREMOS. Rețeta care nu dă niciodată greș
Dacă vrei să prepari un piure de cartofi cremos, trebuie să ții minte neapărat această rețetă, propusă de thatsmyhome.com. Va fi o garnitură potrivită pentru orice friptură și este și foarte ușor de preparat.
Ingrediente:
- 6-8 cartofi;
- sare;
- 1/2 cană lapte;
- 120 g brânză gruyere;
- o mână de busuioc proaspăt;
- o mână de pătrunjel proaspăt;
- doi căţei usturoi pisaţi;
- o lingură unt sau ulei măsline;
- piper.
Mod de preparare:
După ce s-au fiert cartofii şi îi scurgi, dacă îi pui înapoi în oală, şi îi laşi pe flacăra la minim pentru a-i usca, va fi o mare diferenţă.
Nu durează decât un minut-două, dar trucul este făcut pentru a îndepărta excesul de apă care a mai rămas în cartofi. Iar acum… poţi începe să prepari piureul cremos.
Curăţă şi taie cartofii în jumătăţi, acoperă-i cu apă şi lasă la fiert la flacără medie, până când se înmoaie, apoi scurge bine.
După aceea, pui cartofii înapoi în tigaie pentru 1-2 minute. Zdrobeşte-i, cu mixerul, furculiţa sau ce ai la îndemână. De preferat, mixer.
Adaugă atâta lapte cât ai nevoie pentru un piure pufos. Dă brânza pe răzătoarea mare şi arunc-o în piure.
Adaugă untul şi lasă-l să se topească, apoi pune şi usturoiul, pătrunjelul şi busuiocul în mixer şi amestecă până devine o compoziţie omogenă.
Tot amestecul trebuie să stea şi la cuptor, doar un sfert de oră, într-un vas uns cu unt, pentru un gust complet și un aspect cremos.