„Tu cât de des te gândești la…?” Cinci FILME despre Imperiul Roman pe care trebuie să le vezi

„Tu cât de des te gândești la...?” Cinci FILME despre Imperiul Roman pe care trebuie să le vezi
Publicat: 22/09/2023, 17:38
Actualizat: 22/09/2023, 18:08

Succesul de box office și încasările pe care le aduc filmele despre istoria Imperiului Roman au adus, în cinemateca universală, o serie de producții extrem de costisitoare care replică, pe marile ecrane, luxul, eroismul și decadența unei civilizații care fascinează și astăzi. „Tu cât de des te gândești la Imperiul Roman?” e întrebarea care a devenit un trend viralizat rapid pe rețelele de socializare.

Utilizatorii TikTok își întreabă iubiții, tații sau pe orice alt bărbat cât de des se gândesc la Imperiul Roman – și, în mod surprinzător, unii spun că se gândesc zilnic la asta sau chiar mai des, stârnind confuzie online și lansând o tendință care a adunat mai mult de un miliard de vizualizări, relatează Forbes.

După ce o femeie l-a întrebat pe iubitul ei cât de des se gândește la Imperiul Roman, el a răspuns, în mod neașteptat, că îi trece prin cap asta în medie, din două în două zile, pur și simplu „pentru că este grozav”.

Bărbații chiar se gândesc mai des decât credeți la Imperiul Roman

O altă tânără l-a întrebat pe fratele ei pe TikTok cât de des se gândește la imperiu, iar el a spus de două până la trei ori pe săptămână. Răspunsul părea neverosimil, așa că sora lui nu l-a crezut, dar băiatul și-a luat laptopul și i-a arătat o replică a Colosseumului pe care l-a construit pe Minecraft, despre care a spus că i-a luat săptămâni să-l facă.

Într-un videoclip pe TikTok (care a strâns 1,5 milioane de aprecieri) care satirizează tendința, un grup de bărbați și femei se uită la fotbal, dar când toate femeile se ridică și pleacă, bărbații accesează imediat un documentar despre Imperiul Roman.

Citește și: De neratat: Unul dintre cele mai bune SERIALE din toate timpurile a ajuns pe Netflix

Unii bărbați chiar își recrutează partenerele să iubească și Imperiul Roman: o utilizator a spus că, după ce l-a întrebat pe soțul ei dacă se gândește la asta, au avut o „conversație de 45 de minute despre Imperiul Roman, apoi egipteni, apoi neanderthalieni, iar asta a condus la Big Bang”, și a recunoscut că acum se poate gândi la Imperiul Roman și zilnic.

Cinci filme despre Imperiul Roman pe care nu trebuie să le ratezi

Filmele despre Imperiul Roman au fascinat mereu. Vedem războaie, împărați, gladiatori, opulență, decadență, acțiune și dramă în oricare dintre aceste filme. De obicei, studiourile cheltuiesc o mulțime de bani doar pentru a reconstitui în detaliu scenele din viața cotidiană a romanilor.

Iată cele mai bune recomandări în materie de filme despre Imperiul Roman:

1.Cleopatra

Filmul Cleopatra a fost lansat în 1963. Este considerat unul dintre cele mai bune filme despre Cleopatra, dacă nu chiar cel mai bun. Filmul a avut un mare succes atât în ​​rândul publicului, cât și al criticilor, deoarece a fost nominalizat la nouă premii Oscar și a câștigat patru dintre ele.

Reconstituie povestea fascinantei regine egiptene care încearcă să-și apere propriul imperiu, amenințat de expansiunea Imperiului Roman. Vedem și povestea de dragoste dintre Cleopatra (Elizabeth Taylor) și Mark Anthony (Richard Burton) și triunghiul amoros când în schemă intră și Julius Caesar.

Este mai degrabă un film despre putere, pasiune și trădare. De asemenea Rex Harrison joacă excelent rolul lui Caesar, iar abilitățile sale de actor i-au adus o nominalizare la Oscar pentru cel mai bun actor într-un rol principal.

2. Gladiatorul

Gladiatorul este poate unul dintre cele mai bune filme care au fost făcute vreodată despre Imperiul Roman, notează movieweb.com. A fost lansat în 2000 și de atunci oamenii încă vorbesc despre el și încă mai are fani. Filmul urmărește un general roman pe nume Maximus Decimus Meridius (Russell Crowe), care devine sclav. Cel din spatele căderii sale este împăratul roman Commodus (Joaquin Phoenix), deoarece îl aduce pe Maximus în rolul de sclav gladiator și îl împinge să lupte până la moarte. Cu toate acestea, Maximus va face tot ce poate pentru a-și recâștiga poziția și onoarea și  provoacă o răscoală împotriva împăratului. Filmul a fost primit cu laude din momentul în care a fost lansat și a câștigat cinci premii Oscar.

3. Căderea Imperiului Roman 

Căderea Imperiului Roman este un film american regizat de Anthony Mann și a fost lansat în 1964. Filmul este, de asemenea, considerat a fi unul dintre cele mai bune filme despre Imperiul Roman și unul dintre cele mai bune filme istorice realizate vreodată. Plotul urmărește viața împăratului roman Marcus Aurelius (Alec Guinness) chiar înainte de a deveni împărat. Există, de asemenea, elementul de luptă, în timp ce vedem bătălia dintre el și triburile germanice, iar apoi vedem și moartea lui, când propriul său fiu, Commodus (Christopher Plummer), l-a ucis.

Commodus și-a ucis tatăl pentru că Aurelius plănuia să predea tronul unui soldat pe nume Livius (Stephen Boyd), deoarece fiul său era corupt. Căderea Imperiului Roman nu a avut atât de mult succes la box office, dar a devenit celebru.

Filmul a documentat lupta pentru putere care a existat în timpul Imperiului Roman și a devenit rapid un film clasic care a fost lăudat de critici.

4. Ben Hur

Ben-Hur este o dramă istorică lansată în 1959 și a înfățișat Imperiul Roman. Filmul urmărește viața unui prinț evreu și a unui comerciant pe nume Judah Ben-Hur (Charlton Heston). El este trădat și apoi înrobit de prietenul său din copilărie și de puternicul comandant roman Messala (Stephen Boyd). Când este în sfârșit liber, Ben-Hur se întoarce acasă și începe să caute răzbunare, dar scopul lui se schimbă curând. Scena care a atras atenția tuturor a fost cea în care am văzut celebra cursă de care.

Filmul  a câștigat 11 premii Oscar, care a fost și este încă o performanță uluitoare. Ben-Hur rămâne unul dintre cele mai bune filme produse la Hollywood, cu mare succes și la box office și, la acea vreme, era cel mai scump film realizat vreodată.

5. Spartacus

Spartacus a fost regizat de Stanley Kubrick și a fost lansat în 1960. Povestea descrie o revoluție violentă împotriva Imperiului Roman, condusă de Spartacus (Kirk Douglas), un sclav care vrea să pună capăt brutalităților cu care se confruntau sclavii sub conducerea Imperiului Roman.

Filmul mizează în esență pe ideea de libertate și de luptă împotriva opresiunii. Există și o poveste de dragoste între Spartacus și Varinia (Jean Simmons). De asemenea, îl vedem pe Spartacus ca pe un gladiator sângeros, una dintre amprentele culturale care fascinează la Imperiul Roman.

Filmul a fost nominalizat la șase premii Oscar și a câștigat patru dintre ele. Unul dintre motivele din spatele succesului său ar fi modul în care a prezentat Imperiul Roman, deoarece vedem multe aspecte care au existat în acea perioadă. Ca să nu mai vorbim că dialogul a fost iconic și este amintit și astăzi chiar și după mai bine de 50 de ani.

Sursa FOTO: Arhiva Gândul

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un instalator austriac a găsit o comoară de 2,3 milioane de euro într-o locuință
Bianca Drăguşanu s-a dezlănţuit și… Gabi Bădălău a spus totul, după scandal: ordin de protecție?!...
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
Rusia, repetiție pentru un posibil atac nuclear. Ce sistem american poate distruge rachetele intercontinentale ale...
Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22...
Un bărbat a sunat la 112 să anunțe că un hoț i-a intrat în casă....
Putin a anunțat că Rusia a lovit Ucraina cu o nouă rachetă, cu nume de...
Răsturnare de situație! Silviu Prigoană nu ar avea un testament. Cine ar fi primit toată...
Data la care intră pensiile pe card în decembrie 2024. Ce se întâmplă cu cei...
România, lovită de un al doilea val de ninsori, ploi şi viscol de joi seara....
De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită"....
S-a vândut celebra banană lipită cu o bandă adezivă. Banalul fruct a fost cumpărat pentru...
Avem TESTAMENTUL lui Silviu Prigoană! Surpriză MAXIMĂ pentru Adriana Bahmuțeanu
Rovinieta NU se mai plătește înaintea efectuării călătoriei. Legea a intrat în vigoare
Guvernul anunţă prelungirea plafonării preţurilor la energie şi gaze pentru consumatorii vulnerabili
Află aici ADEVĂRUL! De ce pare totul PLAT dacă Pământul e rotund?
Apare o nouă taxă la bloc. O plăteşte toată lumea. Nu contează dacă te-ai debranșat...
Greșeala pe care o facem când gătim ciorbă. Niciodată nu ne-a trecut prin cap
Cod roșu de viscol în mai multe județe ale țării! În ce zone sunt așteptate...
"Tata, nu!" Ultima discuție pe care Igor Cuciuc a avut-o cu Andreea, chiar înainte de...
Șocul dimineții pentru Mădălin Ionescu! Câinele familiei a evadat din curte. Ce s-a întâmplat cu...
VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"
BANCUL ZILEI. Soacra către ginerele BULĂ: -Ce-o fi văzut fata mea la tine?
Copiii neandethalieni ar fi colecționat fosile la fel cum cei de azi colecționează abțibilduri