ULTIMELE CUVINTE ale unui american SPUN TOTUL despre vulnerabilitatea Statelor Unite în fața pandemiei: „Cine VA PLĂTI pentru asta?”

ULTIMELE CUVINTE ale unui american SPUN TOTUL despre vulnerabilitatea Statelor Unite în fața pandemiei: „Cine VA PLĂTI pentru asta?”
Publicat: 11/04/2020, 22:27
Actualizat: 11/04/2020, 22:28

Anestezistul asistent certificat, Derrick Smith, nu este străin de ororile pierderii pacienților. Dar acum, pandemia care cuprinte Statele Unite în ritm accelerat l-a împins într-o realitate complet diferită, „mult mai înfricoșătoare”.

Smith, care tratează predominant pacienții cu Covid-19 la un spital din New York, a dezvăluit pentru CNN ultimele cuvinte tragice ale unui muribund pe care urma să îl pună la un ventilator: „Cine va plăti pentru asta?” l-a întrebat pacientul pe Smith între două guri chinuite de oxigen.

„Au fost ultimele cuvinte pe care nu le voi uita niciodată”, a spus Smith pentru CNN.

„(Acest pacient) a fost în suferință respiratorie severă, a avut dificultăți în vorbire, și totuși, principala sa preocupare a fost cine ar putea plăti pentru o procedură care să-și extindă viața, dar statistic nu are o probabilitate bună de supraviețuire.”

Știind că cel mai probabil pacientul nu își va reveni odată ce a fost intubat, Smith și colegii săi au sunat-o pe soția bărbatului pentru a le oferi celor doi ceea ce ar fi putut fi ultima lor șansă de a-și lua rămas bun.

Cei mai mulți pacienți cu Covid-19 vor muri după ce au fost puși pe ventilatoare, rata mortalității ajungând până la 80% la pacienții cu coronavirus intubați, a spus Smith. Deși nu știe dacă pacientul său a supraviețuit, a spus că este „destul de puțin probabil”. Smith a numit incidentul „de departe cel mai rău lucru” la care a fost martor în cei 12 ani de îngrijiri critice și anestezie și a spus că momentul a aruncat lumină asupra unui sistem de îngrijire a sănătății despre care spune că încă eșuează.
„Am fost foarte trist și sincer, puțin îngroziți. Acest lucru demonstrează că sistemul este un eșec profund atunci când cineva trebuie să vă faceți griji pentru finanțele lor atunci când se ocupă de probleme mult mai mari care au legătură cu viața sau cu moartea”.

Privind imaginea de ansamblu

Smith nu a avut un răspuns la întrebarea pacientului său și a schimbat subiectul pentru a-l determina pe bărbat să vorbească cu soția sa pentru ultima dată. Dar în ciuda circumstanțelor tragice, întrebarea este valabilă.
„Pandemia a evidențiat o mulțime de inadvertențe structurale în țara noastră, nu numai răspunsul la pandemia în sine, ci abordarea noastră pentru acoperirea asistenței medicale”, a spus Smith. Statele Unite sunt singura națiune dezvoltată fără asistență medicală universală. Aproape 28 de milioane de americani la vârsta activă, adică 10,4%, nu au fost asigurați în 2018, potrivit celor mai recente date ale Biroului de recensământ disponibile.

„Abordarea coronavirusului cu zeci de milioane de oameni fără asigurare de sănătate sau cu o asigurare inadecvată va fi o provocare unică americană în rândul țărilor dezvoltate”, a replicat Larry Levitt, vicepreședinte executiv pentru politica de sănătate la Kaiser.

Va fi nevoie de bani pentru a trata oamenii și pentru a aborda îngrijiri necompensate absorbite de furnizori.” Îngrijorat de faptul că costurile mari pot descuraja oamenii să-și verifice starea de sănătate dacă se simt rău, mulți asigurători și mai multe state americane renunță la facturi pentru testul coronavirus pentru anumiți asigurați. Dar pacienții sunt nevoiți în continuare să plătească pentru vizita la medic, alte teste și orice tratament pentru coronavirus sau altă boală care s-ar putea descoperi. Pentru americanii în șomaj care acum beneficiază de asigurări de sănătate din locurile de muncă, aceasta este încă o criză majoră.
În total, aproximativ 16,8 milioane de lucrători americani, reprezentând aproximativ 11% din forța de muncă din SUA, au depus cereri inițiale pentru ajutoarele de șomaj în doar trei săptămâni.

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Mesajul Germaniei pentru Putin: Retrageți-vă trupele din Ucraina și începeți negocierile cu Kievul
Ce a apărut la mormântul lui Silviu Prigoană, la o zi după înmormântare: 'Nu trebuie...
S-a despărțit cuplul anului din tenisul mondial. Gestul rusoaicei Anna Kalinskaya, după ce Jannik Sinner...
Orașul din România în care casele de peste 1,5 milioane se vând ca pâinea caldă....
Legenda boxului vs. fenomenul digital: Cum s-au pregătit Mike Tyson și Jake Paul pentru confruntarea...
O profesoară a fost arestată după ce s-a aflat că avea o relație cu un...
Ucraina se pregătește să arunce în luptă brigada de soldați antrenată în Franța, dotată cu...
Blat făcut de Prigoană și Mihaela?! Silviu nu era de fapt căsătorit, dar avea un...
Nu mai cumpăra ACESTE 7 alimente congelate. Se găsesc în toate supermarketurile din România! Ce...
Ce măsuri dure ar putea lua Guvernul, după ce Bruxelles a avertizat că economia nu...
Văduva lui Silviu Prigoană, declarații bombă după decesul omului de afaceri
Ei sunt Florin și Axinia, doi dintre cei 9 români care au murit în urma...
Avem testamentul lui Silviu Prigoană. Ce primesc Adriana Bahmuțeanu și celelalte foste soții
Ce fel de dubă poți să conduci cu permis Categoria B?
Ciolacu va pune la dispoziţie explicaţiile Ucrainei în privinţa interdicţiei lui George Simion
GENIUL matematician, forțat să se CASTREZE chimic pentru că...
Obligatoriu pentru românii care au buletin! Trebuie să anunțe în termen de 24 de ore
Sindromul accentului străin. Boala misterioasă căreia medicii nu-i dau de cap
Mike Tyson vs. Jake Paul: Când (ora României) și unde se difuzează online meciul?
Cum îl apără Gabriela Cristea pe Tavi Clonda: “Tu îți permiți să-ți dai cu părerea...
Jake Paul, șocat de gestul adversarului său, Mike Tyson: "Trebuie să mă ciupesc Tocmai am...
BANCUL ZILEI. Ardeleanul: – Domnule doctor, m-o tot durut capul şi mi-o zis cineva că...
Cercetătorii au anunțat „o descoperire crucială” în cazul tuberculozei