Un fost culturist a murit după ce a refuzat vaccinul anti-COVID. „A crezut că va avea o formă ușoară”
John Eyers se bucurase de o excursie de alpinism în munții din Țara Galilor înainte de a primi confirmarea că este infectat cu SARS-CoV-2, în urmă cu patru săptămâni. Bărbatul, care era conectat la un ventilator, a murit săptămâna trecută.
Bărbatul, în vârstă de 42 de ani, refuzase să se vaccineze, deoarece credea că va suferi doar de o „boală ușoară”, potrivit The Guardian.
Sora geamănă a acestuia, Jenny McCann, din Londra, a spus că era „cea mai aptă și mai sănătoasă persoană pe care o cunosc”.
„Singura stare de sănătate preexistentă pe care o avea era credința în propria nemurire. S-a gândit că, dacă va contracta COVID-19, va fi bine. A crezut că va avea o formă ușoară”, a scris femeia pe Twitter. Într-un tweet postat în urmă cu o lună, Jenny spunea că fratele ei suferă de astm.
După ce a ajuns în spital, John Eyers i-a mărturisit medicului său că „și-ar fi dorit să fie vaccinat”, potrivit spuselor surorii acestuia.
„A fost pompat cu fiecare medicament din spital. Dar, în cele din urmă, infecția i-a revendicat viața. Moartea lui este o tragedie. Nu ar fi trebuit să se întâmple”, a mai spus femeia.
Eyers, din Southport, Merseyside, își lasă în urmă mama și tatăl, sora geamănă și o fiică de 19 ani.
Dr. Will Budd, consilier medical al myGP, cea mai mare aplicație de asistență medicală independentă din Marea Britanie, a declarat că, din păcate, astfel de cazuri sunt frecvente.
„COVID intră în celulele noastre folosind cheile pe care le are pe suprafața sa exterioară. Vaccinul ne învață corpurile să facă încuietori pentru acele chei, care împiedică virusul să pătrundă în celulele noastre. Deci, dacă intrați în contact cu virusul, ar trebui să îl puteți neutraliza sau cel puțin să reduceți numărul de infectări. Vaccinul este sigur și eficient în acest fel”, a explicat consilierul medical.
Peste 85 de milioane de vaccinuri anti-COVID au fost administrate în Marea Britanie, 73% dintre adulți fiind complet vaccinați.
Cele mai recente date de la Oficiul Național de Statistică (ONS) relevă faptul că doar 4% din populația adultă rămâne reticientă cu privire la vaccinare. Acest procent urcă la 10% în cazul adulților cu vârste cuprinse între 22 și 25 de ani și până la 14% în cazul adolescenților cu vârste cuprinse între 16 și 17 ani.
Programul de vaccinare urmează să fie administrat tinerilor de 16 și 17 ani , iar sfaturile experților vor fi dezvăluite în viitorul apropiat.