Un om de știință NASA controlează o misiune pe Marte dintr-un apartament, deasupra unui coafor
Unul dintre liderii NASA, prof. Sanjeev Gupta, ar trebui să se bazeze pe controlul misiunii din California, dar din cauza Covid trebuie să o facă dintr-un apartament cu un dormitor.
Un om de știință ajută la conducerea misiunii Mars Rover de 2,7 miliarde de lire sterline a NASA – dintr-un apartament cu un dormitor deasupra unui salon de coafură din Lewisham.
Sanjeev Gupta este unul dintre oamenii de știință de vârf în misiunea pe Marte. Acesta controlează misiunea dintr-un apartament
El a spus: „Ar trebui să fiu la Jet Propulsion Laboratory din California, într-o serie de birouri fiecare de aproximativ trei ori mai mari decât acest salon, plin de sute de oameni de știință și ingineri cu capul îngropat în laptopuri înconjurate de ecrane mari.
Cu siguranță, sediul NASA este departe de apartamentul cu un dormitor.”
Prof. Gupta este unul dintre liderii misiunii Perseverance.
Robotul se află pe Planeta Roșie în căutare de semne ale vieții antice și colectează probe de rocă.
Un expert în geologie la Imperial College London, prof. Gupta și colegii săi vor începe să direcționeze robotul către locuri pentru a fora probe, care vor fi transportate înapoi pe Pământ în 2027 printr-un proiect separat susținut de Marea Britanie.
A închiriat apartamentul, astfel încât soția și copiii să nu fie deranjați
Prof. Gupta a închiriat apartamentul lângă casa familiei sale, astfel încât soția și copiii să nu fie deranjați de munca lui non-stop.
Apartamentul a fost amenajat cu cinci calculatoare și alte două ecrane pentru întâlniri în stil Zoom.
Prof. Gupta a spus: „Modelele noastre de lucru sunt peste tot. Durează 11 minute pentru ca semnalele să se întoarcă de pe Marte, deoarece se află la aproximativ 150 de milioane de mile distanță.
Cu toate acestea, din cauza pandemiei, nu pot fi acolo unde ar trebui să fiu – în California, la doar 5.500 de mile de aici.
Totuși, este un mic apartament minunat, chiar dacă nu este imaginea tipică a unuia dintre centrele explorării spațiale.”