Unde se află ținutul MIRACOLELOR din România. Aici există și o icoană făcătoare de minuni unică în lume
O icoană unică în lume, care a fost pictată în urmă cu 200 de ani, atrage creștinii ortodocși care cred că face minuni. În Mănăstirea Sihăstria Voronei din județul Botoșani, există o icoană fără egal, la care credincioșii se pot ruga.
Vladimir Machidon a fost un călugăr care a pictat icoana. Obișnuia să picteze biserici și icoane pentru scurte perioade de timp și apoi să plece. Se spune că a pictat icoana, care este considerată unică în lumea ortodoxă, la vârsta de 100 de ani.
Aceasta are dimensiuni mari și o reprezintă pe Fecioara Maria la vârsta de 6-7 ani cu pruncul Iisus Hristos. Într-o situație nemaivăzută, Mântuitorul este luat de mână de mama sa în timp ce merge încet. Mii de creștini ortodocși vin anual la icoană, susținând că are capacitatea de a vindeca multe boli și probleme. Preoții din zonă, care au văzut multe miracole de-a lungul timpului, sunt de asemenea de acord.
O reprezentare a Fecioarei Maria de mână cu pruncul unică în lume
Această reprezentare nu apare nicăieri. Maica Domnului este de obicei reprezentată ținând pruncul în brațe. Conform starețului mănăstirii Sihăstria Voronei, Ghedeon Huţănaşu, „aici este vorba de o ipostază unică, care a apărut nu întâmplător, ci în urma unei viziuni a celui care a realizat-o și este încărcată de semnificații”.
O persoană credincioasă din județul Botoșani a declarat că acesta previne în special pericolele și îți dă avertismente, conform sursei menționate mai sus.
Regiunea a fost numită ținutul miracolelor din cauza multor minuni, inclusiv icoana de la Mănăstirea Sihăstria Voronei. În timp ce se aflau în preajma amenințărilor, călugării spun că a prevestit un cutremur în anii 1980. Moaștele Cuviosului Onufrie sunt binecuvântate și ele. Credincioșii spun că cea mai cunoscută minune pe care a făcut-o au fost vindecarea fiicei domnitorului Mihai Sturza în 1846. Copila suferea de epilepsie.
Icoana din copac vindecătoare a tuturor bolilor
Județul Botoșani este cunoscut și pentru icoana din copac, care este considerată a fi vindecătoare a tuturor bolilor. Se află în mijlocul unor păduri minunate la Mănăstirea Gorovei. Lăcașul de cult a fost construit în anul 1742, dar nu a fost documentat până în 1945.
Mai exact, icoana făcătoare de minuni care îl arată pe Sfântul Ioan Botezătorul are patru secole. Pe cei care se roagă cu adevărat îi vindecă de orice boală. În plus, una dintre cele mai enigmatice și puternice icoane făcătoare de miracole se află în locația minunilor.
Este situat chiar în bisericuța din centrul complexului monahal al mănăstirii Cozancea. Credincioșii și preoții spun că icoana, care este o imagine veche a Maicii Domnului, lacrimează.
Minunile ar fi început acum aproximativ 150 de ani, când călugărul Conon s-a rugat stând în picioare în șir timp de ore fără să se uite la fecioara. A fost călugărul care a alintat icoana, numindu-o „Cocuța”. După ce a rugat toată noaptea, Fecioara i-ar fi dat răspuns.