Prima pagină » Diverse » Vacanțele la țară prind tot mai mult la români: „Afli rețete, afli experiențe”

Vacanțele la țară prind tot mai mult la români: „Afli rețete, afli experiențe”

Vacanțele la țară prind tot mai mult la români: „Afli rețete, afli experiențe”

O vacanță la țară în timpul Paștelui a fost opțiunea perfectă pentru cei care apreciază tihna, mâncarea delicioasă și aerul curat. Deoarece tot mai mulți agricultori și săteni și-au dat seama că pot satisface aceste cerințe, au început să devină antreprenori mici.

Drumeții, plimbări cu căruța, vizite la stâne și mese tradiționale sunt organizate în zeci de sate din toată țara. O basilică romanic construită în secolul XII se află pe dealurile împădurite din Cisnădioara, județul Sibiu. A fost sub supravegherea călugărilor cistercieni și apoi a sașilor. Grandiosul monument impresionează drumeții care ajung aici.

Ghid: „O arhivoltă este numele coloanelor frumoase care închid portalul”.

„Ai ce să înveți și să asculți. Parcă și văd cum s-au adus bolovanii din care s-au construit aceste ziduri”, a spus o turistă, potrivit stirileprotv.ro

Un mic târg de produse handmade din centrul satului stârnește interesul. Nuca, ceapă sau cartoful copt au un gust îmbietor.

Bruțăreasă: „Mă întreabă lumea cum reziști la mirosuri, păi m-am călit”.

Turistă: „Putem să interacționăm și cu producătorii, de obicei primești instrucțiuni de folosire, afli rețete, afli experiențe”.

Oamenii pot mânca acasă la săteni după ce au explorat împrejurimile satului. Un prânz cu ingrediente locale proaspete nu costă mai mult de optzeci de lei pe persoană. Chiar și autoritățile locale promovează acest tip de turism în județul Sibiu. Deja zeci de sate din România se străduiesc să atragă vizitatori. Destinațiile turistice s-au extins cu mai multe localități după ce Viscri, Săpânța și Rimetea au devenit cunoscute.

Un sejur în Covasna costă 1.500 lei pentru o familie în comuna Barcani din judetul Covasna. Turiștii sunt atrași de peisajele frumoase din zonă. În sat există zece pensiuni și două restaurante.

Vali a declarat: „Am venit să ne relaxăm, să ne bucurăm de priveliște și să consumăm energia copiilor”.

Proprietarul unei cabane, Andrei Boricean, afirmă că este posibil ca oamenii să caute o alternativă la zonele foarte turistice. Înțelegând că trebuie să ofere vizitatorilor experiențe, localnicii i-au invitat să viziteze fermele, stupinele și atelierele. Așezările păstorești de pe dealurile din apropiere pot fi vizitate de cei interesați să vadă cum funcționează viața la stână. În curând, va fi disponibilă și opțiunea de a se caza la o stână.

În sat, oamenii îi spun „Nică Potcovaru” pentru că este expert în potcovitul cailor, o meserie care pare să fi dispărut.

Vacanțele în zonele rurale au și un avantaj: sunt de obicei mai ieftine decât sejururile în locații consacrate. De exemplu, un bilet pentru un cuplu la Barcani pentru trei zile nu costă mai mult de 1.500 de lei.