Cum să pregătești cea mai bună varză tocată la borcan. Pentru ca rețeta să iasă perfect, trebuie să urmezi 7 pași de aur. Gospodinele au un truc special pentru ca preparatul să fermenteze corect.
Cum prepari cea mai bună varză tocată la borcan? Rețeta poate fi considerată una tradițională, iar pentru ca totul să iasă perfect, ar fi ideal să respecți câțiva pași de aur. Primul reprezintă alegerea corectă a legumei. Varza trebuie să fie sănătoasă și proaspătă sau, cum spun unele gospodine, „tânără”. Precum și în cazul rețetei de zacuscă, ingredientele trebuie să fie proaspete și foarte bine curățate.
După ce a fost aleasă o varză proaspătă, aceasta trebuie să fie curățată, iar frunzele exterioare să fie îndepărtate. Apoi, pasul următor este esențial: varza trebuie să fie tocată mărunt, ori gospodinele se pot utiliza de un robot de bucătărie pentru acest pas.
Vezi și Rețeta de zacuscă a lui Chef Florin Dumitrescu. Cele 9 ingrediente utilizate pentru un gust autentic
Pentru a scăpa de surplusul de apă pe care îl conține varza, este esențial să fie adăugată o cantitate corespunzătoare de sare. În general, aproape 2% din greutatea verzei. Sarea va ajuta, desigur, și la fermentare. Răsturnați varza tocată într-un vas încăpător prin care să poată elibera lichidul. Pentru ca preparatul să iasă perfect, varza trebuie masată circa 15 minute, cu sare.
Pasul următor este la fel de important: varza și lichidul scurs în urma procesului trebuie să fie depozitate în borcane de sticlă. Acestea trebuie să fie sterilizate. Varza tocată se va apăsa cu mâna, în borcan, fără să rămână spații libere. Se vor lăsa 2-3 centimetri liberi, în partea superioară a borcanului din sticlă.
Borcanele cu varză tocată trebuie să fie depozitate într-un spațiu ferit de lumină, dar care se află la temperatura camerei. Va fermenta în maximum două săptămâni. Pentru a stopa acest proces de fermentare, borcaul cu varză tocată se poate depozita în frigider. Preparatul poate fi servit, apoi, cu diverse mâncăruri tradiționale.
Sursă foto: Envato