Deși vara abia a început, meteorologii avertizează că vor urma zile caniculare, așadar este momentul să te pregătești. Curăță filtrele de aer condiționat, cumpără perdele și draperii acolo unde este cazul, achiziționează ventilatoare.
Însă, vara este lungă, iar varianta aerului condiționat, deși este cea mai indicată variantă pentru a scăpa de căldura sufocantă, face găuri mari în buget. Însă există mici trucuri care pot ajuta să răcorim casa fără a porni aerul condiţionat, însemnând factura mai mică la curent şi scăderea riscului de a răci în plină vară.
Păstrează ferestrele închise pe timpul zilei
Până la 30% din căldura nedorită intră de afară. Păstrând ferestrele închise şi folosind draperii sau jaluzele, poţi economisi până la 7% la facturi. Ferestrele pot fi deschise noaptea, când temperatura de afară este ceva mai scăzută.
Lasă aerul să intre în cameră pe timpul nopţii
În timpul lunilor de vară, temperaturile pot scădea în timpul nopţii. Profită din plin de aceste ore şi deschide ferestrele înainte de a te culca.
Câteva îmbunătăţiri pe termen lung
Poţi face o serie de schimbări care te vor ajuta să păstrezi temperatura optimă în casă. Achiziţia unor copertine sau plantarea de copaci sau a viţei de vie în apropierea ferestrelor orientate spre soare vor proteja casa şi vor reduce cantitatea de căldură din interiorul acesteia.
Utilizează un ventilator
Umple un vas cu gheaţă şi poziţionează-l în faţa ventilatorulului, astfel încât aerul să fie suflat în acea direcţie.
Temperatura corpului, mai importantă decât cea a casei
Atunci când îți este foarte cald, poți aplica o pânză rece în zonele unde se simte mai puternic pulsul, cum ar fi gâtul şi încheieturile mâinii. Această metodă este una din cele mai eficiente pentru a scădea temeperatura corpului. De asemenea, alege lenjerie de pat din bumbac şi păstrează un vas cu apă rece aproape pentru a putea să îți scufunzi picioarele dacă îți este cald în mijlocul nopţii.