Vouchere de 500 de lei pentru acești pensionari din România. Ce trebuie să facă

Publicat: 12 10. 2024, 09:55
Actualizat: 12 10. 2024, 09:58

Primările vor pune la dispoziție, și în acest an, sume de bani pentru a veni în ajutorul pensionarilor în sezonul rece, când costurile pentru încălzire încep să crească considerabil. Iată ce categorie de vârstnici poate beneficia de un ajutor de până la 500 de lei, pentru a trece cu bine de iarnă. 

Autoritățile locale vin în ajutorul pensionarilor cu venituri mici, prin alocarea unor fonduri pentru încălzirea locuinței. În ultimii ani, primăriile au avut un buget, menit să acopere o parte din costurile la încălzire pentru sezonul rece.

Pentru a beneficia de acest ajutor financiar, pensionarii trebuie să îndeplinească anumite condiții, în funcție de care vor fi alocate sume cuprinse între 10-100% din valoarea consumului lunar. Campania vizează consumatorii vulnerabili care utilizează pentru încălzirea locuinței energie termică în sistem centralizat.

Ce trebuie să faci ca să obții ajutorul de încălzire în valoare de 500 lei pentru această iarnă

Pensionarii care vor să beneficieze de ajutorul de încălzire, trebuie să depună o cere la primărie. Sumele aferente sunt alocate în funcție de venitul fiecărui membru care locuiește la domiciliu.

Suma de bani primită, crește procentual în funcție de pensie. Mai exact, cu cât pensia este mai mică, cu atât ajutorul pentru încălzire va fi mai mare.

Fondurile pentru încălzire, în funcție de sistemul de încălzire utilizat și venitul beneficiarului:

Între 25 lei – 250 lei pentru consumatorii vulnerabili care utilizează pentru încălzirea locuinței gaze naturale;
Între 50 lei – 500 lei pentru consumatorii vulnerabili care utilizează pentru încălzirea locuinței energie electrică;
Între 32 lei – 320 lei pentru consumatorii vulnerabili care utilizează pentru încălzirea locuinței combustibili solizi şi/sau petrolieri;

Cuantum suplimentului pentru energie, în funcţie de sistemul de încălzire utilizat prin raportare la venituri, este:

a) 30 lei/lună pentru consumul de energie electrică;
b) 10 lei/lună pentru consumul de gaze naturale;
c) 10lei/lună pentru consumul de energie termică;d) 20 lei/lună pentru consumul de combustibili solizi şi/sau petrolieri.

Citește și:

Pensia FABULOASĂ, pe care o primește un fost angajat SRI. Se apropie de cea a unui magistrat

Acești 170.000 de pensionari din România vor primi pensii mai mari, începând cu 1 noiembrie 2024

Ce PENSIE primește cel mai bine plătit pensionar din țară, după recalculare. Clasamentul celor mai mari pensii din sistemul public