Prima pagină » Economie » Camping în România. Cât costă o zi cu RULOTA, la munte sau la mare

Camping în România. Cât costă o zi cu RULOTA, la munte sau la mare

Camping în România. Cât costă o zi cu RULOTA, la munte sau la mare

Camping în România. Care este, de fapt prețul unei zi de camping în România? Mulți români caută soluții optime pentru vacanțe de neuitat în natură, la munte sau la mare.

Camping în România. Cât costă o zi cu rulota

Campingul cu rulota a devenit o activitate tot mai căutată de români, iar industria se dezvoltă în mai multe zone din România.

Este soluția perfectă pentru o vacanță de neuitat în natură, la munte sau la mare, la prețuri accesibile.

România este printre cele mai ieftine țări pentru a merge în camping, cu un preț mediu de noapte de doar 17,23 euro, scrie antena3.ro.

Prețul a crezut față de anii anterior. Dacă în 2022 un român plătea 15,42 de euro pe noapte, anul trecut prețul a ajuns la 15,63 de euro pe noapte, potrivit datelor camping.info.

Prețurile pentru o noapte de camping nu sunt însă foarte piperate, iar experiența merită din plin.

În toată Europa, prețurile pentru camping variază între 13 și 39 de euro pe noapte pentru doi adulți pe un loc, inclusiv vehicul, electricitate și taxe locale în sezonul de vârf.

Față de anul anterior, prețurile campingurilor din Europa s-au majorat cu 4,45%.

Camping în România

Camping în România

Peste 100 de campinguri omologate de Ministerul Turismului

Cele mai multe locuri special destinate se găsesc în Suedia și Danemarca, dar vin din urmă și Austria, Belgia, Portugalia. Cumpărarea sau închirierea unei rulote nu este costisitoare și – de regulă – face toți banii.

Un proprietar de rulotă a declarat că a luat vehiculul în pandemie, pentru 6.000 de euro și își va amortiza rapid investiția.

În România există peste 100 de campinguri omologate de Ministerul Turismului, cu diverse grade de clasificare, de la cele care trebuie să aibă minimum cerut în autorizația de funcționare, adică toalete, până la cele care au toate dotările – grupuri sanitare cu dușuri cu apă caldă, curent electric, apă curentă, frigidere, loc special amenajat pentru grătar, spălătoare de vase și rufe, și care sunt similare campingurilor din occident.

Sursa foto: Pixabay (caracter ilustrativ)

Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții ... vezi toate articolele

Citește și