Prima pagină » Educație » BACALAUREAT 2024 | Ce subiecte au picat la Fizică. Greșeala pe care mulți elevi au făcut-o

BACALAUREAT 2024 | Ce subiecte au picat la Fizică. Greșeala pe care mulți elevi au făcut-o

BACALAUREAT 2024 | Ce subiecte au picat la Fizică. Greșeala pe care mulți elevi au făcut-o

BACALAUREAT 2024. Ce subiecte au picat la fizică. Greșeala pe care mulți elevi au făcut-o la „examenul maturității”. Au existat probleme care au dat mari bătăi de cap candidaților.

UPDATE ORA 15:30: Baremul de corectare al examenului de bacalaureat – proba la Fizică

UPDATE ORA 15:00: Ce subiecte au picat la fizică

UPDATE ora 10:30: Primii candidați au ieșit din sălile de examen

Potrivit regulamentului, cei care au terminat de scris, pot părăsi sala de examen după o oră și jumătate de la începerea evaluării scrise.

UPDATE ORA 10:15: Ultima probă de examen

Examenul de bacalaureat 2024 se termină joi, cu ultima probă scrisă, cea la alegere a profilului. Astfel, candidații la BAC 2024 vor susține ultimele examene la Geografie, Logică, Psihologie, Economie, Filosofie, Sociologie, Fizică, Chimie, Biologie și Informatică.

UPDATE ORA 09:45: Subiectele vor fi publicate după oră 15:00, pe site-ul edu.ro

Ministerul Educației va publica subiectele de la BAC 2024 și baremele de corectare după ora 15:00, pe site-ul edu.ro.

UPDATE ORA 09:00: Candidații au primit subiectele

Oficial, conform regulamentului, proba de examen a început la ora 09:00.

Absolvenții de liceu au primit subiectele și vor avea la dispoziție trei ore pentru a le rezolva, cu posibilitatea de prelungire pentru cei cu nevoi speciale.

UPDATE ORA 08:30: Candidații intră în sălile de concurs

Accesul în săli este permis până la ora 8:30, pe baza unui act de identitate valid.

UPDATE ORA 08:15: Dispozitivele electronice, manualele sau notițele, strict interzise în sălile de examen

Este strict interzisă introducerea în sălile de examen a oricăror obiecte personale, inclusiv dispozitive electronice, manuale sau notițe. Aceste reguli sunt menite să prevină fraudarea examenului și să asigure condiții egale pentru toți participanții.

Candidații prinși încălcând regulile pot fi eliminați din examen și pot pierde dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale Bacalaureatului.

Pentru a asigura transparența și corectitudinea examenului, toate sălile sunt supravegheate audio-video.

UPDATE ORA 07:50: Peste 134.000 de candidaţi s-au înscris la examenul de bacalaureat

Potrivit datelor transmise de comisiile judeţene/comisia ISMB de organizare a examenului, peste 134.000 de candidaţi (peste 119.000 din promoţia curentă şi peste 15.000 din seriile anterioare) sunt aşteptaţi să susţină examenul în această sesiune (toate probele sau, în funcţie de rezultatele obţinute în sesiunile anterioare şi recunoscute ca atare, doar probele nepromovate).

BACALAUREAT 2024. Ce subiecte au picat la fizică

Subiectele de la fizică la Bacalaureat 2024 au fost din cele mai dificile. Unii elevi au ieșit de la examen cu gândul că au greșit în lucrare. Rămâne însă de văzut ce note vor obține.

În 2023, la fizică, candidații la Bacalaureat au rezolvat următoarele subiecte:

Ce trebuie să știe toți candidații la Bacalaureat 2024

Există reguli clare pentru absolvenții de liceu care susțin examenul maturității. Candidații vor putea intra în centrul de examen de la 7.30 la 8.30. Nu au voie să intre în sala de examen cu telefoane mobile, notițe, culegeri, manuale etc.

Cei care nu respectă regulile pot fi eliminați din examen. Când candidații intră în centrul de examen, un cadru didactic și un membru al personalului de pază solicită fiecărui candidat prezentarea actului de identitate și verifică dacă fotografiile corespund. Candidații sunt îndrumați spre zona din centrul de examen, unde vor lua loc în sălile de examen.

Ei nu au voie să staționeze pe holuri mai mult de 5-7 minute. Cei care au asupra lor materiale/obiecte nepermise în sala de examen sunt îndrumați spre sala de depozitare a acestora, precizează metodologia de organizare a Bacalaureatului 2024.

Atenție, sălile de examen sunt monitorizate video-audio. Dacă se constată existența unor nereguli, comisia de Bac din centrul de examen poate lua măsurile ce se impun, care pot duce chiar și la eliminarea candidaților din examen.

Citește și: BACALAUREAT 2024 | Ce subiecte au picat la Matematică. Exercițiul care i-a pus pe elevi în încurcătură

Bacalaureat 2024. „Ziua de foc” în care vor fi afișate rezultatele

Afișarea primelor rezultate în centrele de examen și online este programată în data de 8 iulie (până la ora 12.00). Astfel, lunea viitoare va fi una cu mari emoții pentru elevii care au susținut Bacalaureatul.

Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, între 12.00-18.00, inclusiv pe cale electronică.

„Candidaţii care contestă rezultatul iniţial al evaluării trebuie să completeze, să semneze şi să depună/transmită prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere”

Rezultatele finale vor fi afișate în data de 12 iulie în centrele de examen și online.

În conformitate cu prevederile art. 5 şi ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecţia datelor – GDPR), rezultatele sunt afişate prin anonimizarea numelui şi a prenumelui candidatului (coduri).

Carla Adamescu este un jurnalist cu experiență în domeniul social. A lucrat în presa locală și, ulterior, la publicații din Capitală. S-a alăturat echipei Gândul în anul 2022 și scrie ... vezi toate articolele

Citește și