Prima pagină » Educație » Capitala, împărtițită între scenariile galben și verde. Sectoarele unde toți elevii se întorc în bănci

Capitala, împărtițită între scenariile galben și verde. Sectoarele unde toți elevii se întorc în bănci

Capitala, împărtițită între scenariile galben și verde. Sectoarele unde toți elevii se întorc în bănci

Școlile din sectoarele 1, 2 și 6 din București intră în scenariul galben, iar restul în scenariul verde, potrivit hărții publicate de Ministerul Sănătății, după centralizarea datelor de la direcțiile de sănătate publică din toată țara.

Astfel, pentru începerea școlii potrivit scenariului verde cu toți copiii fizic la școală, sunt încadrate sectoarele 3, 4 și 5. Pentru începerea școlii potrivit scenariului galben cu învățământul hibrid pentru elevii de gimnaziu și de liceu, sunt încadrate sectoarele 1, 2 și 6

Bucureștiul, între galben și verde

Rata medie de infectare din București este de 1,12 la 1.000 de locuitori, am centralizat propunerile de la cele aproximativ 500 de unități de învățământ din Capitală”, a declarat șeful Direcției de Sănătate Publică, colonelul medic Ionel Paul Oprea, pentru Edupedu.ro.

Harta epidemiologică publicată de Ministerul Sănătății, luni, la ora 10.00, arată că cea mai mare parte a localităților din România sunt în scenariul verde, ceea ce înseamnă că în acestea sunt mai puțin de un caz de infectare cu COVID-19 la mia de locuitori, în ultimele două săptămâni.

Fiecare unitate şcolară va decide și îşi va adapta scenariul la indicaţia DSP-urilor, inspectoratelor şcolare judeţene şi comitetelor pentru situaţii de urgenţă. Susținem necesitatea începerii activității în unitățile de învățământ și, atât Ministerul Sănătății, cât și direcțiile de sănătate publică și INSP sprijinim demersurile pentru demararea noului an școlar în condiții de siguranță epidemiologică”, a spus ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Scenariul verde

Acest scenariu este varianta cea mai optimistă, cea în care mai puţin de o persoană la mia de locuitori este depistată cu COVID-19, în ultimele 14 zile.

Scenariul galben

Scenariul galben, cel privind un risc mediu, presupune între 1 şi 3 persoane detectate pozitiv cu noul coronavirus la mia de locuitori, în ultimele 14 zile.În acest caz, prioritate să meargă la şcoală vor avea preşcolarii, elevii din clasele 0-4, dar şi elevii din anii terminali.Restul claselor vor face ore online, însă vor merge şi la şcoală, prin rotaţie.

Scenariul roşu

Scenariul roşu, considerat de avarie, înseamnă că într-o localitate sunt mai mult de 3 persoane depistate pozitiv la mia de locuitori în ultimele 14 zile.În acest caz, şcoala se închide de tot, iar orele se vor face online.Scenariile se vor actualiza permanent, în funcţie de situaţia epidemiologică locală. Pentru fiecare judeţ, Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă, la propunerea şcolii şi a Inspectoratului Şcolar, va decide dacă elevii vor merge la şcoală sau vor învăţa online.

Autor

Citește și