Categoriile de elevi care vor putea continua școala în online. Anunțul lui Sorin Cîmpeanu
Elevii care au contraindicații medicale, certificate medical, vor putea să îșu continue orele online și după data de 8 februarie, chiar dacă ceilalți se vor întoarce, fizic, la școală, a declarat vineri seara, la Digi24, ministrul educației, Sorin Cîmpeanu.
Cîmpeanu:„Această perioadă ne-a obligat să găsim tot felul de soluții”
Aceste situații, certificate medical, direct sau indirect – direct prin contraindicațiile ale copilului sau indirect prin contraindicații ale membrilor familiei cu care locuiește – dacă vor fi certificate medical, va trebui să găsim înțelegere în școală pentru aceste situații. Vedeți, această perioadă ne-a obligat să găsim tot felul de soluții la probleme cu care nu ne-am mai confruntat, deci va trebui să ne aplecăm cu maximă atenție și asupra acestei probleme”, a spus Sorin Cîmpeanu la Digi24.
Cele trei scenarii pentru redeschiderea școlilor în 8 februarie
Președintele Klaus Iohannis, a anunțat joi, după o ședință la Palatul Cotroceni, că din data de 8 februarie, odată cu începutul semestrului al doilea, majoritatea școlilor se vor deschide.
În localitățile care se încadrează în așa-numitul scenariu verde, cu relativ puține cazuri, toate școlile se redeschid fizic, copiii merg la școală.
În localitățile care se încadrează în scenariul galben, adică sunt ceva mai multe cazuri de infectare, lucrurile se schimbă, în sensul că merg în continuare la școală, mai exact la grădiniță și la școală, copiii de grădiniță, copiii din ciclul primar, clasele I-IV, și copiii din clasele terminale – VIII, XII, XIII.
În cazul în care localitatea intră în scenariul roșu, continuă pentru un timp să meargă la școală și la grădiniță copiii de grădiniță și de ciclu primar, dar ceilalți nu mai merg la școală.
Cum vor recupera elevii orele pierdute
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a precizat, vineri seară, la Digi 24, că numărul orelor de recuperare a materiei școlare va fi undeva la cinci ore pe săptămână. Cîmpeanu a subliniat că acestea vor vor varia în funcție de evaluările realizate de cadrele didactice, care vor stabili cât s-a pierdut din programă.
„Avem nevoie de cooperarea fiecărui cadru didactic pentru a susține acele acte remediale pentru a recupra ce s-a pierdut în școala online. E nevoie de solidaritate între elevi, profesori și părinți mai mult ca oricând. (…) Copiii care au contraindicații medicale sau certificate medicale vor putea continua școala online. Dintre cele 3 scenarii a dispărut învățământul hibrid pentru că experiența ne-a arătat o calitate foarte slabă a actului educațional când cadrul didactic trebuie să predea și fizic și virtual”, a declarat Sorin Cîmpeanu la Digi 24.