Ce materie este riscantă pentru elevi. Alexandru Rafila avertizează
Profesorul Alexandru Rafila avertizează că o materie școlară îi pune în pericol pe elevi în contextul pandemiei de coronavirus, supunându-i unui risc mult mai ridicat de a contracta SARS-CoV-2.
Alexandru Rafila recomandă ferm ca în noul an școlar să nu se cânte la ora de muzică și să se pună accentul pe folosirea materialelor audio, potrivit antena3.ro.
Alexandru Rafila: „Este una dintre cele mai riscante privind transmiterea bolii”
„Există posibilitatea ca elevii din ultimele bănci există riscul să nu audă. Oricum va fi un număr limită de elevi într-o clasă aglomerată și lucrurile se vor reglementa. Această activitate, cântatul, este una dintre cele mai riscante privind transmiterea bolii. Muzica probabil se va face fără să cântăm, cu noțiuni teoretice, probabil și audio. Cântatul este total contraindicat, e o activitate care favorizează măsură înaltă de transmitere. Să cânți cu mască nu prea e posibil”, a declarat Alexandru Rafila.
De asemenea, acesta a oferit îndrumări referitoare la modul în care trebuie folosită masca de către elevi, dar și ce ar trebui să facă în situația în care o scapă pe jos.
Ce ar trebui să facă elevii atunci când scapă masca pe jos
„Ar trebui să aibă la ei o pungă sau cutiuță, care se închidă bine. Pot folosi această mască, dacă sunt antrenați să o pună cum trebuie. Am înțeles că școala va avea un anumit stoc de măști pentru a remedia diferite probleme. Cred că nu ar trebui să ajungem în situația să facem ore fără mască, din cauza anumitor probleme”, a explicat profesorul.
Ce măști trebuie să poarte elevii în clase
Profesorul Alexandru Rafila spune că poate fi dificil pentru un copil să poarte o mască mai multe ore și de aceea ar trebui ca aceștia să aibă pauze, în aer liber, fără mască. O altă soluție ar fi masca textilă, transmite specialistul.
Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, spune că masca textilă este recomandată copiilor sănătoși, iar cea medicală este recomandată acelor copii care au alte afecțiuni cronice, ce le-ar putea periclita sănătatea.
„Un copil e foarte greu să utilizeze masca atât timp și cred că (…) masca textilă este mai ușor de purtat, este mai simpatică. Dacă o facem adaptată școlii, adaptată copiilor, cred că este o foarte bună soluție”, a spus Alexandru Rafila