Prima pagină » Educație » Ce modificări vrea să facă ministrul Educației la conducerea școlilor 

Ce modificări vrea să facă ministrul Educației la conducerea școlilor 

Ce modificări vrea să facă ministrul Educației la conducerea școlilor 
Sorin Cîmpeanu a remintit faptul că mandatele actualilor directori vor expira pe 5 august / Sursă FOTO: Eduard Vînătoru - Mediafax Foto

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a susținut că vrea să facă modificări la conducerea școlilor adăugând un alt post de director. De asemenea, a anunțat și în ce perioadă va avea loc examenul scris pentru ocuparea acestor posturi.

Sorin Cîmpeanu a precizat luni, 26 aprilie, într-o conferință de presă, că ministerul pe care îl conduce intenționează să organizeze examenul pentru ocuparea funcțiilor de directori școlari pe data de 27 iulie. Totodată, a precizat și ce schimbări își propune să facă la conducerea unităților școlare.

Sorin Cîmpeanu intenționează să introducă un nou post de conducere la nivelul școlilor

„Ne gândim, de asemenea, ca această poziţie de director educaţional plus director adjunct să fie dublată de un director administrativ, care să poată să pună în aplicare acele proiecte pe care le vom finanţa prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, care în momentul de faţă se află în negocieri cu Comisia Europeană. Ministerul Educaţiei este printre puţinele ministere care au răspuns în două rânduri la solicitările de clarificare venite din partea Comisiei Europene, spre deosebire de alte domenii care sunt în prima etapă”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

În ce vor fi investite fondurile europene

De asemenea, acesta a susținut că valoarea proiectul „România Educată” este de 4,4 miliarde de euro, menționând și domeniile în care acești bani vor fi investiți.

„Am identificat soluţii pentru a susţine cererile noastre care totalizează 4,4 miliarde de euro pentru susţinerea proiectului «România Educată», este vorba de investiţii în infrastructură, dotări, digitalizare, reducerea abandonului şcolar, partea de învăţământ profesional, mai ales învăţământ dual, şi partea de educaţie timpurie – creşe”, a declarat ministrul Educației.

Acesta a reamintit faptul că mandatele directorilor de la conducerea școlilor vor expira pe 5 august.

„Este nevoie să organizăm măcar această primă etapă, urmată de interviuri pentru cei care promovează prima etapă. Foarte probabil nota minimă va fi 7. Toţi aceia care vor promova această primă etapă se vor putea înscrie în septembrie şi octombrie la concursurile care se vor susţine în fiecare şcoală”, a explicat Sorin Cîmpeanu.

Citește și