Prima pagină » Educație » Ce soluție propune Alexandru Rafila pentru redeschiderea școlilor: „Va da încredere părinților!”

Ce soluție propune Alexandru Rafila pentru redeschiderea școlilor: „Va da încredere părinților!”

Ce soluție propune Alexandru Rafila pentru redeschiderea școlilor: „Va da încredere părinților!”

Profesorul Alexandru Rafila susține că cei responsabili cu funcționarea școlii la nivel local sunt cei care ar trebui să elimine îngrijorările referitoare la începerea noului an școlar prin informarea corectă a părinților despre modul în care se va desfășura activitatea școlară.

Alexandru Rafila susține că informarea părinților trebuie să se facă în mod corect, prin invitarea acestora în unitățile școlare unde persoanele responsabile să le ofere toate informațiile despre activitatea școlară pe care o vor desfășura copiii lor, informează Digi24.

Ce soluție propune Alexandru Rafila pentru redeschiderea școlilor: „Îngrijorarea cauzată de incertitudini trebuie lămurită de autorități”

„În perioada următoare, când vor începe și alte tipuri de activități, sperăm să înceapă și școlile, e important ca lumea să înțeleagă că aceste activități sunt corelate cu nevoia de a păstra măsuri de siguranță. Îngrijorarea este cauzată de incertitudini și de necunoaștere. Îngrijorarea cauzată de incertitudini trebuie lămurită de autorități, iar necunoașterea trebuie rezolvată de autoritățile locale și de cei responsabili cu funcționarea școlii la nivel local – cadre didactice, conducerea școlii.

Eu aș informa părinții, aș invita părinții înainte la școală, să vadă cum se va desfășura activitatea în școală. Asta va da încredere părinților, care vor înțelege că este esențial pentru copii să meargă la cursuri și să încerce să aibă o activitate școlară apropiată de cea normală”, a declarat Alexandru Rafila.

Anul școlar 2020-2021 a fost la un pas să fie amânat! Anunțul făcut de Monica Anisie, ministrul Educației

Monica Anisie, ministrul Educației, a admis faptul că anul școlar 2020-2021 a fost în pericol să fie amânat, iar elevii să revină în bănci pe data de 1 octombrie. Cei care au insistat ca anul să nu înceapă pe 14 septembrie au fost specialiștii în sănătate publică.

„Au fost astfel de discuții, mai ales cu specialiști în sănătate publică, și s-a propus și acest scenariu în care să începem anul școlar mai târziu. Însă, în acest moment suntem în evaluări. Pe data de 7 septembrie vom afla de la direcțiile de sănătate publică în ce scenariu suntem, în funcție de situația epidemiologică. Până pe data de 10 septembrie trebuie să avem o decizie a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, în funcție de propunerea pe care o face unitatea de învățământ ca urmare a evaluării situației epidemiologice făcută de DSP” a declarat Monica Anisie.

 

 

Citește și