Un elev din Cluj a dat dovadă de totală lipsă de inspirație atunci când și-a văzut rezultatul la Bac. Deși luase 9,91, a făcut contestație, crezând că va obține nota 10. Ceea ce a urmat depășește orice imaginație.
Adolescentul luase la proba scrisă de la Limba și Literatura Română nota 9,95. Nu a fost mulțumit de punctaj, așa că a contestat nota și, surpriză, după recorectarea lucrării, nota finală a fost 9,6. La Matematică obținuse nota 10.00 și credea, probabil, că avea și la Română o lucrare impecabilă. Dar a avut ghinion. Profesorii care au recorectat teza l-au depunctat.
Din acest motiv a făcut contestație și la examenul de „Anatomie și fiziologie umană, genetică și ecologie umană”, unde inițial luase 9,8. După contestație a ajuns la 9,7.
Astfel, din dorința de a avea 10 pe linie nu a mai luat în calcul faptul că media finală i-ar putea scădea. De la o medie totală de 9.91 a căzut la 9,76, conform Știri de Cluj.
Inițial, el era primul elev de la Colegiul Național „Mihai Viteazu” Turda, dar după recorectarea lucrărilor contestate a ajuns pe locul al treilea.
Cel mai neinspirat elev de la Bacalaureat. Luase 9.91, a făcut contestație că să ia 10.00, dar ce a urmat depășește orice imaginație
Mădălin din Ploiești, șocat de nota primită după contestație la Bacalaureat: „Voi merge până în pânzele albe”
Mădălin, un elev din Ploiești, este unul dintre sutele de candidați care au contestat una sau mai multe note la BAC. În primă fază, el a primit nota 7.60 pentru lucrarea la Limba Română. Când a primit rezultatul final a avut, însă, parte de un șoc.
Tânărul din Ploiești se numără printre ghinioniștii ale căror note au scăzut, după ce au făcut contestație la notele obținute la BAC. După afișarea rezultatelor finale, nota sa la Limba și Literatura Română a ajuns de la 7,60 la 6,35.
„Asta în condițiile în care știu că lucrarea mea era de peste 8. Am verificat, pe barem, cu profesoara mea de română, care și a fost șocată când a aflat că mi-au scăzut nota finală la 6,35. Mi s-a făcut o mare nedreptate fiindcă eu cred în lucrarea mea și știu că nu meritam o asemenea notă”, a spus tânărul ploieștean.
În primă fază, Mădălin a luat nota 8 la istorie și 8,90 la logică, iar acum își caută dreptatea în ceea ce privește notarea la proba de română.
„Voi merge până în pânzele albe. Reclam această situație la ISJPH, ba chiar și la Ministerul Educației. Vreau să mi se spună clar ce am greșit și de ce s-a ajuns la această notă. Fiindcă mie îmi afectează viitorul. Nu știu dacă mai am șansa de a intra la Facultatea de Jurnalism, locurile fără taxă, așa cum mi-aș fi dorit. Situația financiară nu îmi permite să mă îndrept către locurile cu taxă”, a spus Mădălin, citat de Observatorul Prahovean.
Un elev din satul Vidra a făcut CONTESTAȚIE, după ce picase la Bacalaureat cu 5.81
Aceasta nu este singurul incident de la Bacalaureatul din 2023. Foarte mulți elevi au făcut contestație după ce au văzut notele. Un exemplu este cel al unui elev de la Liceul Teoretic „Alexandru Rosetti” din Vidra, județul Ilfov.
Acesta a luat, inițial, nota 5.00 la limba și literatura română, 5.75 la istorie și 6.70 la geografie. Adică media 5.81, sub pragul de 6.00, care i-ar fi asigurat promovarea.
După ce a picat astfel Bacalaureatul, elevul a făcut contestație la toate trei materiile.
Toate notele sale au fost mărite, după cum urmează: La română a primit 5.05, la istorie 5.90 și la geografie 7.10.
Astfel, media sa a devenit 6.01, cu o sutime peste prag. Elevul a promovat Bacul 2023 „la mustață”.
Liceul din România în care toți elevii au picat la Bacalaureat. În ce oraș este
Rezultatele la Bacalaureat 2023 au fost publicate luni, 3 iulie, pe bacalaureat.edu.ro, dar și la avizierele centrelor de examen.
Însă, există un liceu în România, în care niciun elev nu a promovat examenul de bacalaureat. Liceul Tehnologic “Ioan Corivan” din Huși, județul Vaslui, a înregistrat cele mai slabe rezultate la Bacalaureat.
Județul din România cu cei mai mulți analfabeți. Câți sunt în București
Rezultatele recensământului a scos la iveală una dintre probleme acute ale României – analfabetismul.
Potrivit datelor finale ale recensământului publicate de recensamantromania.ro, raportat la populaţia rezidentă de 14 ani şi peste analfabetă după etnie, în România sunt 134.873 persoane analfabete.
Persoanele analfabete sunt acele persoane care nu știu să scrie și nici să citească.
Școală ca în evul mediu în România secolului 21. O profesoară din Sighet terorizează elevii: „Am avut prieteni care au fost în caz de suicid”
Deși e vacanță, lucruri teribile au ieșit la suprafață într-un liceu din Sighetu Marmației. O profesoară este cercetată pentru purtare abuzivă.
Femeia își terorizează elevii și lasă corigenţi pe bandă rulantă, fără să țină seama de nimic. Elevii sunt mereu jigniți și făcuți de rușine chiar și pentru felul în care arată!