Elevii de clasa a XII-a care nu își permit să plătească meditații la materiile de bacalaureat pot beneficia de lecții gratuite. Decizia a fost luată în contextul pandemiei de Covid-19.
Cadrele didactice ale Universității din Craiova oferă sprijin elevilor din anii terminali pentru a promova examenul de bacalaureat. În acest sens, vor fi organizate activități didactice on-line, de pregătire suplimentară la Limba și literatura română și la Matematică pentru examenul de Bacalaureat – sesiunea iunie 2021.
Lecțiile se vor desfășura în perioada 13 februarie – 19 iunie 2021, în fiecare săptămână. Meditațiile vor avea loc sâmbăta, cu excepția zilelor de concediu legal, în intervalele orare 10:00-12:00 (la Matematică) și 12:00-14:00 (la Limba și literatura română). În cadrul orelor de pregătire, va fi abordată tematica specifică acestui tip de examen.
Elevii vor găsi tot sprijinul la colegii noștri, profesori cu vocație, în aşa fel încât să rezolve problemele pe care le întâmpină la cele două probe de la bacalaureat” a declarat prof. univ. dr. ing. Nicolae Dumitru, prorector Programe de studii şi asigurarea calităţii din cadrul Universității din Craiova.
Lecțiile sunt gratuite. pentru înscrierea în cadrul programului de pregătire elevii trebuie doar să completeze un formular de pe site-ul www.ucv.ro.
„Ca în fiecare an, Facultatea de Litere din cadrul Universității din Craiova vine în ajutorul elevilor de liceu care susțin examenul național de bacalaureat. Profesorii noștri de limba și literatura română sunt alături de ei, intră într-un dialog firesc cu aceștia și îi ajută să-și clarifice unele aspecte legate de tematica și cerințele care se regăsesc în variantele propuse de Ministerul Educației și Cercetării. Cu siguranță că aceste întâlniri vor fi instructive și sunt mai mult decât binevenite în contextul pandemiei de Covid-19”, a declarat Anamaria Preda, decanul Facultății de Litere.
Cursurile se vor desfăşura pe Google Classroom, prin sesiuni Google Meet, iar în cazul în care elevii nu au mai utilizat aceste platforme a fost pus la dispoziția lor și un tutorial pentru a se familiariza cu modul de funcționare al acestora.