Prima pagină » Educație » Ministerul Educației anunță programarea profesorilor la vaccinarea anti-COVID-19. Cine are prioritate

Ministerul Educației anunță programarea profesorilor la vaccinarea anti-COVID-19. Cine are prioritate

Ministerul Educației anunță programarea profesorilor la vaccinarea anti-COVID-19. Cine are prioritate

Ministerul Educatiei  a transmis ca, până luni,  fiecare unitate de învățământ preuniversitar să desemneze o persoană responsabilă cu înregistrarea pe plaforma alocată campaniei de vaccinare, cu centralizarea datelor de identitate și cu programarea la vaccinare a personalului din școala respectivă.

Ministerul Educației, solicitare către inspectoratele școlare

„Fiecare unitate de învățământ va desemna o persoană responsabilă cu înregistrarea unității de învățământ preuniversitar pe platforma alocată campaniei de vaccinare, centralizarea datelor de identitate și programarea la vaccinare a personalului angajat în respectiva unitate. Informațiile cu privire la acțiunea de vaccinare pot fi trebuie să fie accesate pe linkul https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/”, se arată în comunicatul emis de Ministerul Educatiei.

Angajații din sistemul de Educație care au prioritate la vaccinarea anti-COVID-19:

  • Angajații din învățământul preșcolar (unde nu este obligatoriu portul măștii de către copii) și cadrele didactice care lucrează nemijlocit cu elevi.
  • Angajații unităților de învățământ preuniversitar care urmează să funcționeze cu prezența fizică începând cu data de 8 februarie 2021.

Până luni, 18 ianuarie, ora 16.00, fiecare unitate de învățământ preuniversitar trebuie să trimită inspectoratului școlar județean / Inspectoratul Școlar al Municipiului București numele, funcția și datele de contact ale persoanei responsabile cu acțiunea de vaccinare, urmând ca până marți, 19 ianuarie, ora 12.00, inspectoratului școlar județean / Inspectoratul Școlar al Municipiului București să transmită situația către Ministerul Educației.

Secretarul de stat Andreea Moldovan a declarat duminică, la Ştirile ProTV, că începând de săptămîna viitoare vor fi organizate comunicări online cu cadrele didactice, pentru a le fi furnizate „informaţiile medicale corecte” legate de vaccinarea împotriva COVID-19.

Doar 45,06% din totalul de 292.872 de angajați din sistemul de învățământ preuniversitar și-au arătat disponibilitatea de a se vaccina, potrivit datelor centralizate și anunțate vineri de Ministerul Educației. În ceea ce privește mediul universitar, 59,64% din totalul profesori au răspuns că sunt dispuși să se vaccineze. În total, 167.977 de angajați din sistemul național de învățământ și-au declarat disponibilitatea de vaccinare.

Scenariile în care se vor redeschide școlile din 8 februarie

Săptămâna aceasta, președintele Klaus Iohannis a prezentat cele trei scenarii în care ar putea funcționa școlile din 8 februarie, când începe cel de-al doilea semestru.

„În semestrul 2, în localitățile care se încadrează în secnariul verde, cu puține cazuri, toate școlile se redeschid fizic. În localitățile din scenariul galben, adică sunt ceva mai multe cazuri de infectare, merg în continuare la grădiniță și la școală copiii din ciclul primar (clasele I-IV) și copiii din clasele terminale (clasele VIII și XII). În cazul în care localitatea intră în scenariul roșu, continuă pentru un timp să meargă la grădiniță și la școală copiii de ciclul primar, dar ceilalți nu mai merg la școală. Atunci când se ajunge la rata de infectare peste 6, localitatea se carantinează și toată lumea stă acasă, școlile se închid și se merge în online”, a explicat șeful statului.

O decizie definitivă în acest sens va fi luată, însă pe 2 februarie, în funcție de eveoluția epidemiei de coronavirus de până atunci.

 

Citește și