Prima pagină » Educație » Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu, despre orele remediale: „Identificarea elevilor eligibili se va putea face permanent”

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu, despre orele remediale: „Identificarea elevilor eligibili se va putea face permanent”

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu, despre orele remediale: „Identificarea elevilor eligibili se va putea face permanent”
Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu,” / Sursă FOTO: Shutterstock

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a anunțat că termenul de înscriere la orele remediale din programul Școala după Școala este prelugit.

Ministrul Educației a anunțat că până în prezent s-au înscris doar 135.000 de elevi, aproximativ 75.000 din învățământul primar și peste 60.000 din gimnaziu. De asemenea, aproape 90.000 de elevi de liceau s-au înscris pentru acțiuni remediale în programul ROSE.

Ministrul Educației: Accesul la orele remediale va fi extins

„Orice unitate școlară în care se va constitui cel puțin o grupă va fi eligibilă, din oficiu, fără a necesita aprobarea Inspectoratului Școlar Județean (ISJ va fi informat)”, a declarat Sorin Cîmpeanu, potrivit edupedu.ro.

Totodată, ministrul Educației a precizat și ce măsuri se iau la nivelul ministrului pe care îl conduce astfel încât accesul la programul prin care elevii recuperează materia pierdută în timpul școlii online să fie extins.

Programul remedial, flexibilizat prin mai multe măsuri

„Ministerul Educației va flexibiliza prevederile ordinului de ministru care reglementează programul remedial în învățământul primar și gimnaziu, prin adăugarea următoarele prevederi:

  • Identificarea elevilor eligibili se va putea face permanent, iar lunar se va actualiza componența și/sau numărul grupelor.
  • Programul orar se va realiza la nivelul unității de învățământ, de către cadrele didactice implicate, cu consultarea elevilor și părinților.
  • Orice unitate școlară în care se va constitui cel puțin o grupă va fi eligibilă, din oficiu, fără a necesita aprobarea Inspectoratului Școlar Județean (ISJ va fi informat)”, mai arată sursa citată.

Inițial, părinții își puteau înscrie elevii în program prin solicitări scrise în perioada 25 februarie – 3 martie.

Ministrul Muncii Raluca Turcan explica la începutul lunii februarie faptul că acest program este menit să vină în sprijinul elevilor din mediile vulnerabile. Totodată, va ajuta la recuperarea decalajelor create celor care nu au putut participa la cursurile online.

„Proiectul «Şcoală după Şcoală», pentru care m-am luptat în Parlament ani de zile, este acum principalul suport pentru calitatea în educaţie şi pentru recuperarea decalajelor prin măsuri remediale. Guvernul a adoptat OUG 6/2021 prin care toţi elevii, până în clasa a VIII-a inclusiv, vor putea beneficia de acest program, dacă sunt în risc de abandon şcolar sau dacă nu au putut participa la cursurile online”, scria Raluca Turcan pe Facebook.

 

Citește și