O profesoară de Limba Română de la Colegiul Silvic „Bucovina”, din Câmpulung Moldovenesc, judeţul Suceava i s-a adresat ministrului Monica Anisie, prezentându-i o problemă din sistemul educational: elevii de la liceele tehnologice sunt testați la fel cu cei de la liceele teoretice, ceea ce face ca această competiție să fie nedreaptă.
Profesoara Lidia Mîrzac a postat pe Facebook mesaje de mulțumire din partea elevilor care au luat Bacalaureatul la Limba română, evidențiind că într-un liceu tehnologic intră și elevi care au obținut medii sub 5 la Evaluarea Națională.
Printre cei care au felicitat-o pe profesoară se numără și ministrul Educației. Profesoara Lidia Mîrzac i-a atras atenția ministrului Educației asupra inegalităților din sistemul educației
„De ce îmi place mie ziua în care se dau rezultatele la bacalaureat? Poate că sunt prea mândră, poate că nu vă interesează, dar…nu pot să nu împărtăşesc bucuria profesorului dintr-un liceu tehnologic, unde elevii au intrat si cu 2,60 , profesor care în ziua rezultatelor primeşte mesaje de tipul celor din print screen- urile de mai jos! Ce zi minunată! Mulţumesc, dragii mei”, a scris pe profesoara Lidia Mîrzac.
Iată câteva dintre mesajele de mulțumire pe care le-a primit profesoara:
„10, doamna profesoară. Mulţumesc pentru tot”, a scris un absolvent.
„Jur că nu mă aşteptam să iau aşa o notă la română”, a scris o elevă, după ce a văzut că a luat 8,20.
„7 am luat la română, vă mulţumesc din suflet”, a mai scris un tânăr.
„Doamna profesoară, vă mulţumesc pentru tot. Nu credeam că voi lua nota aceasta nici în 1000 de ani. Mulţumesc pentru tot ce aţi făcut pentru noi”, a transmis un alt tânăr.
Printre comentariile de felicitare s-a numărat și cel al ministrului Educației, față de care profesoara de Limba română a avut ceva de spus:
„Multumesc, Doamna Ministru Monica Cristina Anisie. Multumesc. Sunt copleşită. Mulţumesc. Sunt felicitările pe care le primesc în numele tuturor profesorilor de româna din liceele tehnologice, care dau bacalaureatul după aceeaşi programă ca cei din licee teoretice, ca cei de la uman, profesori care s-au străduit ca elevii lor să nu simtă că această competiţie e nedreaptă!( pentru că vrem, nu vrem, atâta timp cât de rezultatele astea depinde admiterea la facultate, bacalaureatul e o competiţie ). Cred că trebuie făcut ceva în acest sens! Mulţumesc! Am încredere!”, a scris cadrul didactic.