Prima pagină » educatie » Noi scenarii pentru anul școlar cu schimbări majore anunțate de Ministerul Educației! Fără note din toamnă la Religie, Muzică, Desen și Sport / Unele materii ar putea fi eliminate definitiv

Noi scenarii pentru anul școlar cu schimbări majore anunțate de Ministerul Educației! Fără note din toamnă la Religie, Muzică, Desen și Sport / Unele materii ar putea fi eliminate definitiv

Ministerul Educației ar fi realizat până în prezent 4 variante de plan-cadru pentru gimnaziu după ce a fost introdusă obligativitatea de a reduce cu până la 5 numărul de ore pe săptămână.

Prima variantă de plan-cadru

În aceasta sunt elimitate materiile Religie, Muzică și Desen și Educație fizică și sport, dispare Muzica sau Desenul din orele obligatorii (elevii vor alege ce materie din cele 2 studiază în fiecare an) iar Consilierea și dezvoltarea personală (care intră în dirigenție) și Educația tehnologică se elimină integral, potrivit edupedu.ro.

A doua variantă de plan-cadru

În aceasta, Limba latină este eliminată din programă, scade numărul de ore la Limbă modernă numărul 2, de la Fizică, Chimie, Biologie, Geografie și Istorie. Sunt eliminate materiile Educație tehnologică și Consiliere și dezvoltare personală.

A treia variantă de plan cadru – realizată în urma chestionarelor lansate de Ministerul Educației către părinți și profesori

În acest caz Religia rămâne materie obligatorie cu 1 oră pe pe săptămână din clasa a V-a până în clasa a VIII-a, însă, în același timp, la unele materii apar inclusiv cu jumătăți de oră.

A patra variantă de plan-cadru – pe baza chestionarelor lansate de Ministerul Educației către părinți și profesori

De remarcat este că la secțiuea Tehnnologii apar două materii diferite în loc de una, fiecăreia acordându-i-se câte o jumătate de oră pe săptămână: Informatică și TIC și Educație tehnologică și aplicații.

Totuși, momentan nu se știe în ce condiții vor merge elevii la școală începând din această toamnă în contextul pandemiei de coronavirus. Și în acest caz există mai multe scenarii, dar nu au fost anunțate unele concrete încă.

Ludovic Orban, despre redeschiderea școlilor: „Suntem într-o analiză foarte serioasă, nu pot crea o previziune azi”

„Școala va începe în condițiile pe care ni le va permite evoluția epidemiei. Există un grup de lucru interministerial coordonat de Raluca Turcan, care face analize extrem de serioase, evaluarea infrastructurii, a cadrelor didactice, distribuția posibilă a elevilor în clase, studiază inclusiv sistemul mixt. Suntem într-o analiză foarte serioasă, nu pot crea o previziune azi, care să fie modificată în funcție de evoluția epidemiei. Pregătim deschiderea școlii pentru orice scenariu posibil. Când vom avea toate datele pentru a furniza o informație corectă care să permită elevilor, profesorilor, părinților să se pregătească pentru noul an școlar. Când se vor finaliza analiza și toate scenariile le vom prezenta public. Suntem în 3 august”, a explicat premierul României.

Citește și