Prima pagină » Educație » Primarul din Târgu Mureş propune ca şcoala să înceapă după alegeri, pentru dezinfectarea secţiilor de votare: „Această măsură ar fi benefică pentru toată lumea”

Primarul din Târgu Mureş propune ca şcoala să înceapă după alegeri, pentru dezinfectarea secţiilor de votare: „Această măsură ar fi benefică pentru toată lumea”

Primarul din Târgu Mureş propune ca şcoala să înceapă după alegeri, pentru dezinfectarea secţiilor de votare: „Această măsură ar fi benefică pentru toată lumea”
Fostul edil din Târgu Mureş Dorin Florea Foto Facebook
 Dorin Florea, primarul orașului Târgu Mureș, a scris pe pagina sa de Facebook, că anul școlar 2020-2021 ar trebui să înceapă pe 5 octombrie. În acest caz, autoritățile locale ar avea timp să facă dezinfectarea unităților de învățământ după alegerile locale, care se vor desfășura pe 27 septembrie. 
,,În varianta probabilă că alegerile locale nu vor fi amânate și că acestea vor avea loc la data de 27 septembrie, vin cu următoarea propunere privind începerea noului an școlar. Având în vedere numărul mare de unități școlare existente în Târgu Mureș, la fel și în marile orașe din țară, opinez ca anul școlar să înceapă la data de 5 octombrie, la distanță de o săptămână de la desfășurarea alegerilor’’, a explicat Dorin Florea pe contul său de Facebook.

Dezinfectarea secțiilor de votare

Edilul își argumentează decizia, subliniind că e nevoie de dezinfectarea sălilor de clasă, deoarece acestea vor fi transformate în secții de votare.

Consider că această măsură ar fi benefică pentru toată lumea în contextul pandemiei actuale, având în vedere și procesul de dezinfectare pe care trebuie să-l facă autoritățile locale în unitățile de învățământ, care vor funcționa ca secții de votare în perioada alegerilor’’, a mai adăugat acesta.

Klaus Iohannis își cere scuze pentru prezentarea eronată a calcului prin care se stabilesc cele trei scenarii privind începerea anului școlar

Administrația prezidențială vine cu o precizare după ce șeful statului a anunțat ieri care sunt scenariile potrivit cărora elevii se vor întoarce la școală. Metodă potrivit căreia va fi stabilit scenariile privind începerea anului școlar este următoare: numărul total de cazuri noi înregistrate în ultimele 14 zile va fi raportat la 1.000 de locuitori din localitatea în care se află școala. Formulă de calcul prezentată de șeful statului a fost eronată.

Miercuri, șeful statului preciza că elevii se vor întoarce la școală dacă „în localitatea respectivă este mai puțin de o persoană în medie, în ultimele 14 zile, cu Covid-19″.

Klaus Iohannis preciza că numărul total de cazuri noi va fi calculat în funcție de media zilnică de îmbolnăviri pe ultimele 14 zile,

Citește și