Prof. Cristina Tunegaru: Cum va arăta școala în septembrie? Chiar dacă există clase cu peste 36 de copii, la concursul de titularizare de anul acesta nu au apărut posturi noi
Profesoara de Limba și Literatura Română Cristina Tunegaru se întreabă cum va arăta noul an școlar în contextul în care există clase cu 36 de elevi, iar la concursul de titularizare de anul acesta nu au fost scoase la concurs posturi noi pentru profesori.
Nu există suficiente posturi pentru profesori în raport cu numrul elevilor, deci este practic imposibil ca într-o clasă să învețe mai puțini elevi și astfel să se respecte o distanțare fizică.
„Chiar dacă există clase cu peste 36 de copii, la concursul de titularizare de anul acesta nu au apărut posturi noi. Ministerul nu are niciun plan concret de a reduce numărul de elevi în clase. La titularizare au participat sute de oameni la anumite specialități – numai în București – luptându-se pe niciun post în sistemul public”, a scris profesoara de Limba și Literatura Română Cristina Tuegaru pe rețeaua socială Facebook.
Profesoara Cristina Tunegaru amintește care este principala limită a alternativei de învățământ online, această variantă neadresându-se tuturor elevilor. Din moment ce nu sunt suficienți profesori, pentru că nu există destule posturi, profesoa nu vede cum ar putea fi respectată distanțarea fizică în clase și se așteaptă la revenirea la școala online, ceea ce defavorizează din start copiii care nu au posibilități materiale.
Cristina Tunegaru: Dacă vrem să avem o țară respectabilă, trebuie să ne respectăm copiii și să investim în educația lor
„Cum va arăta școala în septembrie? Trecem iarăși în regim online și ‘lucrăm’ numai cu copiii interesați, motivați și dotați cu mijloace tehnice și îi abandonăm pe ceilalți? Școala românească pare tot mai mult incapabilă să ofere educație copiilor vulnerabili și scoate tot mai mulți bani din buzunarele părinților”, a scris Cristina Tunegaru pe Facebook.
Prefesoara Tunegaru atrage atenția asupra faptului că o țară respectabilă are nevoie de educație, iar educația este posibilă doar dacă Staul investește în profesori și spații școlare decente.
„Dacă vrem să avem o țară respectabilă, trebuie să ne respectăm copiii și să investim în educația lor, în angajarea profesorilor, infrastructură locală, spații școlare decente”, a scris Tunegaru pe Facebook.