Prima pagină » Educație » Profesoara care a stârnit un tsunami pe Facebook. „Sunt o profesoară «rea»! Din prima zi le-am spus că nu au ce căuta cu haine indecente”

Profesoara care a stârnit un tsunami pe Facebook. „Sunt o profesoară «rea»! Din prima zi le-am spus că nu au ce căuta cu haine indecente”

Profesoara care a stârnit un tsunami pe Facebook. „Sunt o profesoară «rea»! Din prima zi le-am spus că nu au ce căuta cu haine indecente”

O profesoară a provocat un adevărat tsunami pe Facebook cu mesajul postat. Ea se descrie drept o „profesoară rea” și a povestit ce limită a impus încă din prima zi de școală.

Postarea ei s-a viralizat, iar mulți au comentat în contradictorii.

„Nu admit presiuni, nu accept cadouri”

Dacă unii părinți i-au dat dreptate, apreciind intransigența profesoarei, alții s-a arătat deranjați și spun că nu și-ar dori să cunoască un asemenea cadru didactic.

În mesajul ei, Anișoara Dobre spune că încă din prima zi de școală le-a transmis elevilor săi că nu tolerează indisciplina, minciuna și „orice formă de extravaganță”.

Detaliind, profesoara a explicat faptul că are o politică strictă referitoare la vestimentația și aspectul fizic al elevilor. Astfel, ea susține că nu acceptă la ore copiii îmbrăcați în haine indecente, cu machiaj strident și păr vopsit în culori țipătoare.

Sunt o profesoară «rea»! De-ar fi mai mulți ca mine, nu ar mai exista rezultate dezastruoase la examene.

Sunt profesoară de biologie și dirigintă. Sunt conștientă de eticheta pe care o am de mulți ani ai carierei mele didactice, de profesoară «rea». Mi-o asum cu multă căldură!

Principalul beneficiu este faptul că pun capul pe pernă liniștită și împăcată seară de seară, că eu chiar îmi fac datoria. Al doilea beneficiu, faptul că le fac un mare bine pe termen scurt și lung elevilor mei, chiar dacă ei și părinții lor nu își dau seama mereu.

Din prima zi a clasei a V-a le-am zis tuturor elevilor mei că nu au ce căuta la ora mea cu haine indecente, machiaj, păr în toate culorile, unghii lungi sau orice altă extravaganță.

Să nu credeți că au ținut toți cont! Dar nu am tolerat nimic! Cum i-am prins, cum am scris în caietul cu abateri disciplinare, am completat formulare, am chemat părinții la școală până s-au săturat să bată drumurile și tot așa, cu tot ce mi-a permis regulamentul, până și-au dat seama că nu au câștig de cauză și am îndepărtat abaterile.

Toți vin decenți la ore

Toți îmi vin decenți la ore. Se poate!

Nu tolerez scheme de a chiuli de la lecție de genul întârzierilor de 30 de minute, chiar 40. Știți la ce mă refer, intră în ultima parte a orei, se scuză și scapă de absență. NU!

Nu admit presiuni de niciun fel (nici cu frumosul, nici cu pumnul în masă) din partea părinților, pentru notă! Au fost unii care mi-au zis de la obraz că biologia nu-i așa de importantă, cum să pun nota 7 copilului, să-i stric media? Dacă atât a meritat, atât am pus, la fiecare elev în parte! Notele mele sunt de toate felurile, în funcție de capacitatea fiecărui elev și de cât știe în ziua respectivă. Am fost făcută «nebună» și în toate felurile, dar am rămas corectă.

Nu accept cadouri, decât simbolice! Deci, nu îmi fac obligații ca ulterior să cedez să fac favoruri. Am văzut cu ochii mei profesori care au modificat note pentru că au cedat din obligație.

De câte ori se interesează un părinte de copilul lui, îi spun adevărul verde în față. Nu pe ocolite, nu alterat. Știu că de multe ori adevărul supără. Nu le convine să-l audă, dar mi-am asumat de-a lungul anilor și aspectul ăsta. Doar așa știu care sunt punctele slabe, care e nivelul real și unde trebuie lucrat.

După atâția ani de zile de muncă în educație, trag linie și spun că am procedat corect!

Să știți că părinții realizează mai greu ce noroc au cu o profesoară «rea» ca mine, dar elevii când cresc, off, ce bucurie îmi fac când vin cu flori să-mi zică: «Sărut mâna, doamna! Nu am să vă uit niciodată, vă iubesc!»”, a scris profesoara pe Facebook.

Părinții, împărțiți în două tabere

Cum era de așteptat, postarea ei a atras foarte multe comentarii.

Nu sunteți o persoană rea, sunteți un profesor care se respectă și respectă si copiii, caci prin disciplină se ajunge la rezultate favorabile, nu prin haos si dezordine. Așa ar trebuii să fie toate cadrele didactice si părinții ,daca doresc copii pregătiți pentru viață”, a scris cineva.

O altă persoană a completat: „Din pacate, sunt «profesori» care vor sa faca dresaj. De fapt, doar sa arate cine e șeful. La noi in învățământ se anuleaza individul cu tot , începand de la gradinita pana la la liceu, s.a.m.d. Si sunt multi copii foate buni care nu se incadreaza in tipare si din pacate de pierd pentru ca prefera sa se retraga cumva in sine, in jocuri, droguri etc”.

Când părinții sunt de acord ca fetele sa se vopsească, macheze, cumpere haine indecente etc. noi ca profesori nu prea avem ce face. Regulamentul nu îți permite să îi faci nimic. Unele fete de gimnaziu arata de parca ar fi venit de pe centură. Și părinții le susțin. Atât se poate. În Occident nu ar fi primite la ore în halul acela. Dar noi suntem obligați sa o facem”, a comentat cineva care dă de înțeles că ar fi cadru didactic.

Se poate lauda doamna profesor și cu rezultate excepționale la materia sa sau doar cu constrângerea aplicată elevilor?

Aș fi curios pe ce temei a chemat părinții la școală dacă regulamentul intern al școlii nu prevede vreo interdicție legată de culoarea părului sau forma vestimentației!

Ce măsuri se pot lua împotriva elevilor care îi refuza pretențiile absurde: hărțuirea de către profesor, aplicarea pe nedrept a notelor diminuate în mod subiectiv, propunerea în consiliul profesoral, a scăderii notei la purtare pentru motive neprevăzute în regulamentul școlii?

Cred ca profesorii au atribuții privitoare la materia predată și la comportamentul elevilor, nu sunt stiliști sau critici vestimentari”, a reacționat o altă persoană, vizibil deranjată de atitudinea doamnei profesor.

Autor
Marius Olaru este un jurnalist cu experienta, care a debutat in presa scrisa din Romania in anul 2000. De-a lungul carierei, a colaborat cu mai multe publicatii, atat din presa scrisa, cat si online, ... vezi toate articolele

Citește și