Prima pagină » Educație » Profesoară de Limba română, din Slatina, îi acuză de INDOLENȚĂ pe elevi pentru notele la Evaluarea Națională

Profesoară de Limba română, din Slatina, îi acuză de INDOLENȚĂ pe elevi pentru notele la Evaluarea Națională

Profesoară de Limba română, din Slatina, îi acuză de INDOLENȚĂ pe elevi pentru notele la Evaluarea Națională

Felicia Alexandru, cadru didactic în Slatina, îi acuză pe elevi de indolență pentru notele obținute la Evaluarea Națională. De asemenea, profesorul are un cui și împotriva părinților, cărora le reproșează neimplicarea în procesul de învățare.

Printre altele, profesorul se declară șocat de ușurința cu care elevii au ignorat toate sfaturile primite și ajutorul acordat lor.

Însă, nu doar copiii sunt vinovați, consideră cadrul didactic.

Felicia Alexandru: „Au mers doar cu Domnul Goe și atât!”

Într-o declarație pentru Prima TV Oltenia, Felicia Alexandru, care predă Limba română la Colegiul Național „Radu Greceanu”, din Slatina, județul Olt, a povestit cum elevii ei din clasă nu au învățat rezumatele din cărți și nici măcar pe cele scrise de ea în vederea pregătirii pentru Evaluarea Națională.

Eu le-am dat liste, rezumate de cărți de 4-5 rânduri la fiecare carte, pagini întregi scrise de mine, redactate de mine, tot, ca să-i ajut. Le-am spus: «Le citiți, le rețineți, le folosiți când faceți teste, le învățați pe dinafară! Faceți orice, numai rețineți!». Ei nu au făcut treaba asta și au mers doar cu Domnul Goe și atât!”, a povestit profesoara, indignată de lipsa de interes a copiilor.

În opinia sa, pentru a obține rezultate nu este suficient doar ca profesorul de la clasă sau un meditator să se implice. Este nevoie și de preocuparea elevului pentru studiu, dar și implicarea părinților.

Sunt copii care nu sunt deloc sprijiniți de familie. În ce sens sprijiniți… Mama sau tata nu stau zi de zi să-i verifice dacă au lucrat (n.r – pentru examenele naționale).

Sunt foarte multe culegeri pe piață, și la matematică și la română, de teste pentru Evaluarea Națională. Unele sunt rezolvate parțial, altele, rezolvate total. Câți părinți au cumpărat aceste culegeri și i-au verificat pe copii sau i-au pus să lucreze câte o variantă pe zi?!”, a acuzat cadrul didactic.

Autor
Marius Olaru este un jurnalist cu experienta, care a debutat in presa scrisa din Romania in anul 2000. De-a lungul carierei, a colaborat cu mai multe publicatii, atat din presa scrisa, cat si online, ... vezi toate articolele

Citește și