Rezultate LIVE Evaluarea Națională 2024. Notele, publicate pe Edu.ro. Rezultatele de la Evaluarea Națională 2024 vor fi publicate miercuri, 3 iulie, pe evaluare.edu.ro, până la ora 14.00, conform calendarului anunțat de Ministerul Educației.
UPDATE ora 12:15: Notele și mediile la Evaluarea Națională 2024 pe județe
UPDATE ora 12:01: Rezultatele au fost afișate
Rezultatele de la Evaluarea Națională 2024 au fost afișate!
Acestea pot fi consultate AICI!
UPDATE ora 12:00: Ligia Deca prezintă rezultatele la Evaluarea Națională
UPDATE ora 11:30: Rezultatele de la Evaluarea Națională 2024 vor fi prezentate la ora 12:00 de către ministrul Ligia Deca
Ministrul Educației, Ligia Deca, va prezenta la ora 12:00 rezultatele de la Evaluarea Națională 2024, anunță Ministerul. Instituția precizează că astăzi, 3 iulie, la ora 12:00, organizează o “conferința de presă susținută de ministrul Educației, Ligia Deca”.
UPDATE ora 10:50: Rezultatele vor fi publicate în curând!
Ministerul Educației va publica în scurt timp notele și mediile la Evaluarea Națională 2024 pe site-ul edu.ro.
Notele elevilor la Evaluarea Națională 2023 vor fi anonimizate, fiecare elev care a absolvit clasa a VIII-a urmând să introducă codul primit de la școală, pentru a vedea notele pe care le-a obținut la examene.
Tabelul afișat pe sitei conține „codul candidatului”, „școala de proveniență”, „nota”, nota de la „contestație” și „nota finală”. Media la Evaluarea Națională este trecută la final.
UPDATE ora 10:20: Câte contestații au fost depuse anii trecuți
UPDATE ora 09:40: Cum se calculează noua notă după contestație
Cum se calculează noua notă după contestație, potrivit ordinului de ministru privind organizarea și desfășurarea Evaluării Naționale pentru anul școlar 2023-2024
Articolul 11 – „(1) În procesul de evaluare inițială a lucrărilor scrise și de rezolvare a contestațiilor, după validarea finalizării evaluării de către cei doi profesori evaluatori, în cazul în care diferența dintre notele celor doi evaluatori este mai mică sau egală cu 1 punct, este calculată nota finală, ca medie aritmetică având două zecimale a notelor acordate de evaluatori, fără rotunjire, fiind înregistrată în catalogul evaluării naționale.
(2) În cazul în care diferența între notele acordate de cei doi profesori evaluatori este mai mare de 1 punct, lucrarea va fi recorectată de alți doi profesori evaluatori. După validarea finalizării evaluării, nota finală este calculată luând în considerare cele 4 (patru) note. După eliminarea celor două note/valori extreme, nota finală se calculează ca medie aritmetică având două zecimale, fără rotunjire, a celor două note/valori centrale. Media rezultată reprezintă nota finală și este înregistrată în catalogul evaluării naționale.
(3) În cadrul etapei de soluționare a contestațiilor, după încheierea evaluării lucrărilor, notele acordate după reevaluare sunt comparate cu cele acordate în etapa de evaluare inițială. În situația în care se constată o diferență de notare mai mare de 1 punct, în plus sau în minus, între nota de la evaluarea inițială și cea de la contestații, lucrarea este reevaluată de alți doi profesori evaluatori. Reevaluarea se face respectând cu strictețe baremul de evaluare și notare și toate procedurile de evaluare. Nota acordată de cea de-a doua comisie de contestații este nota finală obținută de candidat, conform Edupedu.ro.
(4) Nota obținută în etapa de soluționare a contestaților este nota definitivă, indiferent de punctajul obținut, în plus sau în minus, față de nota acordată în etapa de evaluare inițială a lucrării. Această notă nu mai poate fi modificată și reprezintă nota obținută de candidat la proba respectivă.”
UPDATE ora 09:20: Nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere
Elevii care depun/transmit contestaţiile completează, semnează şi depun/transmit şi o declaraţie-tip în care se menţionează că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere.
Documentele sunt semnate şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai elevilor minori.
UPDATE ora 08:50: Cum se calculează media pentru admiterea la liceu
Primele rezultate, înainte de contestații, vor fi afișate pe data de 3 iulie, până la ora 14:00, iar contestațiile pot fi depuse pe date de 3 iulie, între o orele 16 – 19 și pe 4 iulie 2024 între orele ora 08:00 și 12:00.
După soluționarea contestațiilor, afișarea rezultatelor finale va avea loc pe data de 9 iulie 2024. Ordinul de ministru cu procedura de admitere precizează, în Anexa 2, modul de calcul al mediei de admitere la liceu. Mai multe detalii puteți citi AICI.
UPDATE ORA 08:45: Model cerere contestație – Evaluarea Națională 2024
UPDATE ora 08:25: Primele rezultate, afișate miercuri, până la ora 14:00
Rezultatele inițiale de la Evaluarea Națională 2024 vor fi afișate miercuri, 3 iulie, până la ora 14, potrivit calendarului oficial.
Elevii nemulțumiți de rezultatele obținute pot depune contestații la centrele de examen sau le transmit electronic, în zilele de 3 iulie (orele 16 – 19) și 4 iulie 2024 (ora 08:00 – ora 12:00).
UPDATE ora 07:55: Cum se depun contestațiile: Pașii de urmat
Elevii care doresc să depună contestații după Evaluarea Națională trebuie să urmeze un proces clar definit:
UPDATE ora 07:45: Calculul mediei şi criteriile de departajare
Repartizarea computerizată este procesul prin care elevii sunt distribuiți la diverse licee în funcție de opțiunile lor și de mediile obținute.
Iată un ghid pas cu pas pentru completarea fișei de înscriere, conform edupedu.ro!
UPDATE ora 07:20: Cum îți poți vedea nota
Pentru a-și vedea notele la Evaluarea Națională 2024, elevii trebuie să urmeze câțiva pași simpli:
Rezultatele la Evaluarea Națională sunt publicate în format anonimizat. După afișarea primelor rezultate, elevii care nu sunt mulțumiți de note pot depune contestații, iar rezultatele finale la Evaluarea Națională 2024 vor fi anunșate pe 9 iulie.
Rezultatele la Evaluarea Națională 2024 vor fi afișate pe județe pe edu.ro și vor fi disponibile pe site-ul GÂNDUL.RO.
Elevii nemulțumiți de rezultatele obținute pot depune contestații la centrele de examen sau le transmit electronic, în zilele de 3 iulie (orele 16 – 19) și 4 iulie 2024 (ora 08:00 – ora 12:00).
Elevii care depun/transmit contestațiile completează, semnează și depun/transmit și o declarație-tip în care se menționează că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.
Documentele sunt semnate și de către părinții/reprezentanții legali ai elevilor minori.
Nota obţinută în etapa de soluţionare a contestaţiilor este nota definitivă, indiferent de punctajul obţinut, în plus sau în minus, faţă de nota acordată în etapa de evaluare iniţială a lucrării. Această notă nu mai poate fi modificată şi reprezintă nota obţinută de candidat la proba respectivă.
Elevii au primit texte din „Cireșarii și Cella Delavrancea. Cerințele au fost concepute astfel încât să testeze înțelegerea și interpretarea acestora. Elevii au trebuit să identifice doi termeni din câmpul lexical al naturii, bazându-se pe textul lui Constantin Chiriță.
Dacă elevii unei clase se așază câte 2 în fiecare bancă din laboratorul de fizică, atunci rămân 3 elevi în picioare. Dacă elevii se așază câte 4 în bancă, atunci rămân 5 bănci libere și o bancă în care stă un singur elev. (2p) a) Verifică dacă în acea clasă pot fi 30 de elevi. Justifică răspunsul dat. – Aceasta este problema care a dat bătăi de cap unor candidați la Evaluarea Națională 2024.