Elevii ar putea merge la școală începând cu 1 octombrie, iar în perioada 14-30 septembrie să urmeze cursuri online, spune Ludovic Orban. Este vorba despre un scenariu cerut de medici.
„Au fost discuții pe această temă (ca școlile să înceapă fizic de la 1 octombrie, iar în intervalul 14-30 septembrie cursurile să fie online – n.r.). Există puncte de vedere exprimate de specialiști, în special medici, care spun că atât profesorii, cât și copiii, într-un procent foarte mare, revin din concedii, că o mare parte dintre cei infectați au spus că vin din concediu”, spune Ludovic Orban, citat de Mediafax.
Premierul precizează că nu a fost luată o astfel de decizie, dar dacă se va lua, atunci va fi anunțată în timp util.
„Deocamdată lucrurile sunt așa cum le-am anunțat. Decizia de deschidere a școlii va fi luat în plan local”, a mai spus premierul.
Profesorii și elevii acuză că s-a creat un haos, iar dacă autoritățile nu vin cu măsuri clare, anul școlar care urmează va fi unul pierdut.Roxana Zanea, profesoară de limba română și limba franceză la Colegiul Național Octav Onicescu din Capitală, a declarat pentru GÂNDUL.ro că elevii așteaptă să se întoarcă în bănci, însă dacă nu vor exista niște măsuri clare, în cel mult o lună de zile, se va crea un haos general.
„Legat de pauza din 5 minute e destul de greu să ajungi dintr-o clădire în alta. Cum ajungi dintr-o parte în alta ca să te cablezi și să te conectezi din nou? Dacă se va ține cont de scenariul galben, sistemul hibrid, este o iluzie. Nu va fi niciodată realizată asta. Nouă ne-au implementat o platformă online. Într-o lună se va crea haos. Sunt clase de 28-30 de copii.
Cei mari nu mai vor să asculte, așa că e foarte complicat să le spui în acele 5 minute să nu iasă afară din clasă. Cât privește predatul cu mască, o limba străină trebuie verbalizată, nu e suficient să scrii pe tablă și să vadă un fimuleț. Și cu viziera era complicat. La cei mici este dificil, iar cei mari cu siguranță vor refuza”, spune profesoara Zanea.