ȘCOALĂ. Raluca Turcan a anunțat ce se va întâmpla la toamnă cu elevii. Se propune sistemul HIBRID! Ce presupune acest scenariu
Vicepremierul Raluca Turcan a declarat, vineri, că noul an școlar ar putea fi unul…hibrid. Ce înseamnă asta? Adică jumătate dintr-o clasă de elevi învață de acasă, iar cealaltă jumătate merge la școală. Copiii ar urma să meargă fizic la școală prin rotație. Informația aceasta a fost publicată de Gândul.ro încă de joi.
Așa cum Gândul.ro a scris de joi, unul dintre scenariile luate în calcul de Guvern pentru începerea școlii este sistemul așa-zis hibrid, adică împărțirea elevilor în 50%-50%. Jumătate la școală, jumătate învață de acasă.
Sunt zone unde copiii nu au cum să învețe online, pentru că nu există internet
„Un sistem hibrid, adică 50% școală fizică iar 50% școală online, este propunerea din partea instituțiilor educaționale, a asociațiilor de părinți. Dar un astfel de sistem presupune ca și zonele dezavantajate să fie acoperire cu net, să existe tehnologie și profesorii să știe să predea, copiii să fie sprijiniți de părinți”, a declarat Raluca Turcan la Digi 24.
Propunera aceasta a venit din partea asociațiilor de părinți, care spun totuși că mulți profesori au probleme cu tehnologia, iar sute de mii de copii din România nu au acces la internet.
Reprezentant al părinților: „Decizia ar trebui însă să rămână la nivelul fiecărei unități de învățământ”
„Creșterea numărului de cazuri de Covid este alarmantă și ne duce cu gândul că vom avea un scenariu 50-50, adică 50% dintre elevi să învețe online, iar cealaltă jumătate să fie prezentă fizic la școală, câte două săptămâni. Acesta este scenariul pe care noi l-am transmis către Guvern. Decizia ar trebui însă să rămână la nivelul fiecărei unități de învățământ, pentru că sunt și localități unde nu sunt cazuri de COVID, și atunci nu pot lua decizia de la București să închidă o școală unde nu există niciun contaminat”, a declarat pentru Gândul.ro Iulian Cristache.
Potrivit lui Cristache, o altă problemă este că „sunt și profesori care au probleme cu tehnologia, au fost multe astfel de probleme în timpul școlii online, au fost profesori învățați de elevi să intre pe Zoom”.