Prima pagină » Educație » Scrisoarea unui elev de la liceul de muzică: ,,Închiderea școlilor este o catastrofă pentru noi”

Scrisoarea unui elev de la liceul de muzică: ,,Închiderea școlilor este o catastrofă pentru noi”

Scrisoarea unui elev de la liceul de muzică: ,,Închiderea școlilor este o catastrofă pentru noi”

Închiderea școlilor reprezintă „o catastrofă” pentru elevii din liceele vocaționale, întrucât realizarea orelor de muzică în mediul online este, cu adevărat, o provocare. În plus, mulți dintre aceștia nu pot exersa acasă din cauza lipsei unor instrumente muzicale.

„Nu cred că profesorii au capacitatea de a-i învăța cum să pună mâinile pe instrument prin laptop”, a explicat, printr-o scrisoare deschisă adresată guvernanților, un elev de clasa a XI-a a Liceului de Arte din Galați.

Elevul: ,,Închiderea școlilor este o catastrofă pentru noi”

„Pentru mine, ca artist în formare, un liceu vocațional este locul în care mă pot dezvolta cel mai bine; am avut și am de-a face cu multe experiențe interesante, unele vitale în arhitectura oricărui muzician, iar de-a lungul anilor am întâlnit oportunități ce mi-au schimbat viața. Am fost șocat să aflu împreună cu colegii mei că începând de luni, 9 noiembrie, școlile se închid din nou, practic, obligându-ne pe unii dintre noi să ne izolăm și să ne continuăm, din nou, educația muzicală online”, a mai precizat Vlad Ciocoiu în scrisoare.

Acesta spune că exersatul individual, acasă, reprezintă o problemă pentru elevii care locuiesc la bloc, din cauza vecinilor.

,,Eu mă consider ușor privilegiat deoarece locuiesc la casă și pot oricând să cânt la pian, dar colegii mei de formație locuiesc la bloc și nu pot cânta tot timpul din cauza vecinilor. De fapt, asta este o problemă destul de răspândită printre elevi și un impediment în a-și face orele sau a repeta individual. Mulți se bazau pe școala pentru acest lucru, un loc în care puteau cânta oricât fără a deranja pe nimeni”, a explicat Vlad.

Elevul: ,,Practica este esențială în pregătirea noastră, iar pe aceasta nu o putem face online”

Tânărul consideră că perioada de izolare din primăvară l-a ajutat în a înțelege importanța școlii în viața sa: ,,Perioada de izolare din primăvară mi-a arătat mai mult ca oricând cât de important este tot ceea ce facem la școală. Știam asta încă din clasele primare, dar desfășurarea defectuoasă sau chiar neefectuarea orelor pe internet m-au făcut să mă bucur și mai mult de tot ceea ce aveam, atunci când școala a reînceput în septembrie”.

„Cum ne putem pregăti pentru Conservator, cum putem obține rezultate din munca noastră deloc ușoară dacă nu putem evolua? Cum putem să ajungem în următorul teatru, operă sau filarmonică pe care o veți vizita și să fim actorii sonori ai următoarei creații care vă va atinge sufletele dacă nu vom putea fi suficient de buni”, întreabă Vlad.

,,Pot spune că mediul online este bun pentru împărtășirea cunoștințelor teoretice, dar aș aprecia mult, atât eu, cât și colegii mei dacă am avea posibilitatea de a ne deplasa la școală pentru a participa măcar la acele ore pe care nu le putem desfășura corespunzător pe internet”, a mai precizat acesta în scrisoare.

Citește și