Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că este posibil ca elevii și profesorii să fie chemaţi la şcoală şi sâmbăta și nu că există școală din România unde să nu fie nevoie de ore de educație remedială.
Printre cele 7.203 şcoli nu este nici una care să spună că nu are nevoie de nici un fel de acţiune remedială. Sunt convins că fiecare profesor va trebui să se implice în aceste acţiuni remediale într-o măsură mai mare sau mai mică. Am căzut de acord că trebuie făcute faţă în faţă. Acţiunile remediale trebuie făcute peste programul specific clasei aferent semestrului doi. Deci, este clar că trebuie să vină mai multe ore la şcoală. Pot însemna şi ore pe parcursul zilelor de sâmbătă, dar vom vedea care e disponibilitatea în funcţie de specificul fiecărei şcoli,” a declarat ministrul la Europa FM.
”Putem să prelungim perioada pentru încheierea mediilor pe semestrul 1, să o decalăm în așa fel încât să permitem derularea acestor acțiuni remediale care sunt absolut necesare. Avem nevoie de profesionalismul fiecărui cadru didactic pentru a evalua locurile în care aceste pierderi au fost înregistrate și modul de intervenție”, este de părere ministrul.
Sorin Cîmpeanu a mai anunțat că urmează să discute cu dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, despre cum și unde se va realiza vaccinarea angajaților din educație.
„Această interogare este necesară pentru a putea anunța coordonatorul campaniei de vaccinare care este numărul dozelor necesare pentru vaccinarea personalului din învățământ. Organizarea procesului de vaccinare ține de coordonatorul campaniei de vaccinare, cu care chiar săptămâna aceasta o să am discuții preliminare, dar nu pot să îi cer un răspuns clar, pentru a informa toate cadrele didactice, înainte de a avea datele efective cu privire la rata de transmitere și disponibilitatea de vaccinare”, a spus ministrul Sorin Cîmpeanu.
Potrivit celor mai recente raportări, sute de mii de elevi nu au avut acces la şcoala online. În acest caz, Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a anunțat că profesorii care vor participa la recuperarea materiei pierdute de elevi vor fi plătiţi suplimentar.
Profesorii care vor participa la aceste acțiuni vor fi plătiți din fonduri europene și cu ajutorul programului Romania Secondary Education, a mai anunțat acesta.