Din cauza inflației, dar și a măsurilor guvernului de a reduce vacanța de vară pentru elevi, părinții nu mai au timp să meargă cu ei în mai multe excursii.
Proprietarii de hoteluri raportează deja pagube serioase, anunță Observator News. Elevii intră în vacanța de vară cu o săptămână mai târziu.
Nici vremea nu ține cu turiștii. Pe litoral sunt 15-16 grade Celsius și este vreme de geacă, anunță corespondentul Antena 1.
Un sezon de vară mai scurt îi afectează pe proprietarii de hoteluri. Ei se plâng că anual apare o frână în calea dezvoltării turismului românesc, dar speră că minivacanța de Rusalii i-ar putea ajuta să recupereze profitul pierdut. Ofertele au fost prelungite. Turiștii se orientează spre Grecia, Turcia, Italia și Egipt. Ei susțin că deși România este o țară frumoasă, are deficit de ospitalitate și curățenie. Prețurile sunt prea mari și serviciile de proastă calitate în comparație cu destinațiile din străinătate.
60% dintre români și-au planificat vacanța de vară pentru lunile iulie și august. Guvernanții iau în calcul prelungirea sezonului estival pentru a sprijini turismul de pe litoralul românesc. Vacanța de vară pentru elevi va debuta pe 22 iunie 2024 și se va încheia la 1 septembrie 2024, când va începe noul an școlar. Acum 10-20 ani, vacanța de vară începea pe 15 iunie și se încheia pe 15 septembrie. Guvernanții au decis că „prea multă vacanță strică”.
Măsurile au fost luate din vremea mandatului ministrului Educației Sorin Cîmpeanu, când acesta a declarat că este nevoie de o creștere a duratei cursurilor, invocând că România este codașa Europei la acest aspect.