Prima pagină » Emisiuni » Altceva Podcast » Academicianul Răzvan Theodorescu: „Acel primitiv care era Ceaușescu avea unele inițiative foarte interesante” | VIDEO

Academicianul Răzvan Theodorescu: „Acel primitiv care era Ceaușescu avea unele inițiative foarte interesante” | VIDEO

Academicianul Răzvan Theodorescu este invitatul lui Adrian Artene în cadrul podcastului ALTCEVA ce va fi difuzat sâmbătă, 20 august, începând cu ora 19:00.

Printre altele, acesta a vorbit despre vizita fostului președinte al Statelor Unite, Richard Nixon, în România. El a povestit cum, spre deosebire de alți lideri est-europeni ai vremii, Nicolae Ceaușescu chiar a dorit să se întâlnească cu Nixon.

„Exact acel primitiv care era Ceaușescu avea unele inițiative, am aflat, care erau foarte interesante. Una din ele, știu, mi s-a povestit cum a fost cu venirea lui Nixon imediat după alunizarea lui Armstrong, Nixon a venit aici. De ce a venit? Am aflat acest lucru citind și din memoriile lui Kissinger și din alte izvoare. Pentru că Nixon, înfrânt în alegerile prezidențiale, la un moment dat, a făcut un turneu în Europa de Răsărit. Și a fost primit foarte rece și foarte pe ușa de serviciu. Pare-se că Ceaușescu a vrut să îl vadă și a și spus, dețin această informație de la cineva care era o sursă credibilă, a spus «vreau să văd și eu cum arată un candidat la președinția Statelor Unite». Nixon a devenit președinte și a venit în ’69, în august, țin minte”, a spus academicianul Răzvan Theodorescu.

Răzvan Theodorescu este invitat la podcastul ALTCEVA cu Adrian Artene

Academicianul Răzvan Theodorescu este invitatul lui Adrian Artene în cadrul podcastului ALTCEVA ce va fi difuzat sâmbătă, 20 august, începând cu ora 19:00.

Răzvan Theodorescu s-a născut pe data de 22 mai 1939 și este un cunoscut istoric de artă și politician român, membru titular al Academiei Române (din 2000) și vicepreședinte al acesteia. Este de asemenea membru al Academiei Oamenilor de Știință din România (AOSR) și membru a două academii din sud-estul Europei: Academia albaneză și Academia macedoneană.

De asemenea, Răzvan Theodorescu este laureat al Premiului Herder (1993) și a fost distins cu Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Comandor.

Theodorescu a fost și primul preşedinte al Radioteleviziunii Române imediat după Revoluţie, apoi a activat în cadrul Consiliului Naţional al Audiovizualului. Totodată a fost senator din partea PSD în legislatura 2000-2004 și ministru al culturii.

Urmărește interviul integral cu academicianul Răzvan Theodorescu, sâmbătă, 20 august, de la ora 19, doar pe canalul de YouTube Altceva cu Adrian Artene.

Autor
Daniel Matei a absolvit Facultatea de Jurnalism din București, iar de-a lungul ultimilor zece ani a lucrat pentru mai multe publicații online din România. El s-a alăturat echipei GÂNDUL.RO în ... vezi toate articolele

Citește și