„ALTCEVA” cu Adrian Artene. Actorul Marius Florea Vizante, despre viața de student imediat, după Revoluție: ”N-aveam bani nici să-mi iau țigări!”

Publicat: 18 08. 2024, 15:41
Actualizat: 18 08. 2024, 16:23

This browser does not support the video element.

Actorul Marius Dorin Florea Vizante a fost invitatul lui Adrian Artene, la podcastul ALTCEVA, unde a povestit cum au fost primii săi pașii în lumea actoriei. A vorbit despre primul eșec suferit, atunci când a picat la Facultatea de Actorie, dar și cum pasiunea sa nețărmurită l-a ajutat să transforme această situație într-o nouă șansă de afirmare. 

Actorul Marius Dorin Florea Vizante a vorbit la podcastul ALTCEVA, moderat de jurnalistul Adrian Artene, despre primul său eșec, atunci când a fost picat la Facultatea de Actorie, din cadrul UNATC.

Invitatul lui Adrian Artene a mărturisit că, de-a lungul anilor, a învățat cât de importantă este lupta pe care o duce pentru a-și atinge scopul.

„Cred că când eram mai necopt, mai oftam, așa, după anumite lucruri. Da, cumva viața m-a ajutat să mă lovesc de a analiza puțin și din afară, tocmai fiind nefericit ca n-am luat premiul respectiv. Și mi-am dat seama că nu premiu în sine e chestiunea, ci lupta pentru premiul ăla.”, și-a început Marius Dorin Vizante povestea.

Actorul Marius Dorin Florea Vizante a crescut într-o familie modestă din Mediaș și a venit la București pentru a urma cursurile Facultății de Actorie. Din păcate a picat prima dată când dat examen, însă s-a orienta către o facultate particulară de actorie, unde a avut parte de aceiași profesori de excepție pe care i-ar fi avut la stat.

„Am făcut trei ani la o facultate particulară care se chema Facultatea de arte Luceafărul. Și acolo am studiat actoria pentru trei ani și abia după aceea am dat la stat din nou și am început de la zero. Eu am dat admitere în ’90, imediat după Revoluție, fiind total necopt și total nepregătit pentru admitere. Eu nu cunoșteam metodologia, mai ales că nimeni n-o cunoștea, că tocmai fusese o Revoluție între timp.

Total nepregătit chiar și în raport cu cei care dăduseră pe vremea lui Ceaușescu, când erau patru, cinci locuri la băieți și patru, cinci locuri la fete și care dădeau a opta oară. Iar eu am plonjat acolo inberb și văzduh la creier. Imaginează-ți că aveam 18 ani, proaspăt împliniți la admitere, dar arătam de 14 și jumate, iar la monolog m-am prezenta cu Ion din Năpasta și mult suflet Și probabil s-a văzut toată pasiunea pe care am pus-o, pentru că nu la acel monolog m-au picat. Pentru întreaga mea prezență au decis că nu sunt copt îndeajuns și m-au picat.” și-a amintit Florea Vizante la podcastul ALTCEVA cu Adrian Artene.

Marius Dorin Florea Vizante nu s-a lăsat copleșit de faptul că a nu a fost admis la UNATC, de aceea s-a orientat către o facultate de actorie privată.

„Am decis să dau la particulară ca să-mi dau seama dacă, într-adevăr, asta vreau. În anii ’90, unde puteai găsi alți profesori decât tot cei de la stat, ba chiar exista avantajul că se aflau într-un mediu liberal. Profesorii își permiteau să țină cursurile așa cum și-ar fi dorit, nu așa cum le impunea programa de partid. Drept pentru care eu nu am mai dat trei ani, fiind foarte mulțumit de cadrul profesoral.” a precizat actorul.

Abia după trei ani, Marius Florea Vizante și-a încercat din nou norocul la UNATC, unde s-a prezentat mult mai încrezător și a fost admis.

„După trei ani, de plictiseală am dat. Eram în vacanța de vară, bani nu aveam să plec pe cine știe pe unde, n-aveam bani nici să-mi iau țigări, că pe vremea aia fumam. Și am zis mă las de fumat, mă apuc de sport, eu pregătesc un coleg, el mă pregătește pe mine și și dăm la stat, vedem și noi ce e acolo. Îmi plăcea atât de mult ce se întâmpla la audițiile astea, încât de la probă, la probă îmi doream și mai mult să fiu admis.”

 

ABONEAZĂ-TE la canalul de Youtube „Altceva cu Adrian Artene”, pornește notificările, pentru că în fiecare sâmbătă de la ora 19:00, ai ocazia să descoperi în PREMIERĂ, ALTCEVA, un podcast care-ți antrenează mintea și-ți hrănește sufletului.

Conținutul „Altceva cu Adrian Artene” poate fi urmărit și pe conturile de FacebookInstagramTik Tok, dar și pe grupul de WhatsApp.