„ALTCEVA cu Adrian Artene” | Alin Oprea a vorbit despre „discuția” pe care a avut cu Dumnezeu într-un parc: „Moartea nu există” (VIDEO)

Publicat: 01/09/2024, 19:02
Actualizat: 01/09/2024, 19:08

Alin Oprea, fondatorul trupei Talisman, a fost invitatul lui Adrian Artene, în cadrul podcastului „ALTCEVA” de sâmbătă, 31 august. Anul acesta, pe 20 noiembrie, artistul împlinește vârsta de 53 de ani. Din păcate, însă, nu toate aniversările au fost fericite pentru el. El a dezvăluit care a fost cea mai tristă zi de naștere din viața sa…

„Ce imagine ți-ai dori să revezi peste 70-80-90 de ani, înaintea sfârșitului tău… s-o revezi și să îi trăiești emoția?”, l-a întrebat realizatorul podcastului pe invitatul său.

„(…) Momentul în care, singur și în întuneric, într-un parc din București, am simțit cu adevărat o comunicare cu Dumnezeu, perfect lucidă, transmisă pe toate căile, senzoriale și extrasenzoriale, într-un moment de suferință și de pierdere totală de speranță și de bunuri și în care L-am implorat să facă ceva mai mult decât până atunci, nu pentru mine, ci pentru a-mi crește credința. În momentul ăla s-a întâmplat acea comuniune în care am înțeles că D-zeu e în mine, că eu sunt un Dumnezeu că Dumnezeu e tot și că nu-i nimic în afara lui, că nu există bine și nu există rău decât în accepțiunea noastră și pentru a ne mișca pe noi prin această viață spre binele și spre evoluția noastră. Și… nu că Mi-a întărit credința, dar M-a făcut să fiu convins de existența Lui, de puterea de neimaginat pe care o are, de bunătatea de neimaginat pe care o are și de eternitatea pe care și că noi niciodată nu vom fi mai puțin iubiți decât suntem adică la maximum și că moartea nu există. Orice s-ar întâmpla, popasul nostru final este în Dumnezeu și simțind întreaga conștiință a lui Dumnezeu, nu o conștiință separată cum o simțim acum, iar drumul de aici până acolo este atât de frumos, de complex și de bine gândit încât tot ceea ce se întâmplă este absolut perfect.

Doar că noi nu înțelegem. Noi vedem un haos. Dar dincolo de acest haos e perfecțiunea creației care știe ce face cu orice alt om, cu orice om, cu orice planetă, cu orice viață și totul este etern. Momentul în care noi nu existăm, nu există. Momentul în care noi murim, renaștem de fiecare dată. Lucrul ăsta l-a simțit într-o noapte, stând într-un parc pe o bancă, crezând că am pierdut tot. Iar în acea noapte mi-am dat seama că, de fapt, am făcut un pas atât de mare prin această pierdere, încât am câștigat tot. Și n-am câștigat credința, am câștigat convingerea că totul este perfect, că totul este iubire, că totul este compasiune și că totul este un drum atât de frumos încât merită trăit în fiecare clipă la dimensiunea extraordinară la care Dumnezeu ne-a creat și suntem făcuți și nu înțelegem și n-o să înțelegem niciodată. Asta ar fi momentul pe care mi-aș dori foarte mult, înainte să plec de pe această lume, să mai trăiesc o dată secunda asta pentru a pleca fericit și a renaște fericit… în etapa următoare”, a spus Alin Oprea, la podcastul ALTCEVA..

Vezi aici ediția integrală a podcastului:

„Altceva”, un podcast ce sparge întunericul

„Altceva cu Adrian Artene” este un podcast în care se rostesc cuvinte pătrunzătoare, iar invitații sunt lumini ce străpung întunericul.

E „Altceva”, un podcast săptămânal – în fiecare sâmbătă, de la ora 19:00 – în jurul căruia s-a format o comunitate a oamenilor care vor să-și antreneze mintea și să-și hrănească sufletele.

Comunitatea oamenilor normali, care nu au abandonat lecturile, care știu să asculte o muzică și cu inima, nu doar cu urechile, dar și comunitatea celor care extrag răspunsuri din tăcere și se bucură de o piesă de teatru ca de o zi de duminică. Acelora care cred că Dumnezeu ne-a creat pentru a arăta celorlalți bunătate și a lăsa în urma noastră opere de lumină.

ABONEAZĂ-TE la canalul de Youtube „Altceva cu Adrian Artene”, pornește notificările, pentru că în fiecare sâmbătă de la ora 19:00, ai ocazia să descoperi în PREMIERĂ, ALTCEVA, un podcast care-ți antrenează mintea și-ți hrănește sufletului.

Conținutul „Altceva cu Adrian Artene” poate fi urmărit și pe conturile de FacebookInstagramTik Tok, dar și pe grupul de WhatsApp.

Marian Tănase are o experiență de peste 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Efectele propagandei Kremlinului asupra soldaților ruși: Val uriaș de sinucideri pentru a nu se preda
Cum arată Eliza Iliescu acum, la 19 ani. Din ce bani trăiesc lunar Adriana Iliescu...
GALERIE FOTO. Jordan Chiles, imagini incendiare, în bikini, în plin scandal cu medalia Anei Bărbosu
Turiștii se plâng: „Turcia va fi goală în câțiva ani”. Ce îi nemulțumește: „M-am simțit...
ULTIMA ORĂ! Fostul preot Visarion Alexa, condamnat la închisoare!
Orașul care este cel mai bine păstrat secret al Europei. Ape turcoaz, poduri emblematice și...
Prezentatoare TV, trimisă la psihiatrie! S-a ales cu brățară la picior, după ce a terorizat...
Cum arată Angelina Jolie, la 49 de ani, după ce a ales să-și taie sânii,...
Produsul pe care românii îl comandă o dată la două zile. Un bărbat din Constanţa...
Ce s-a întâmplat cu Luiza Melencu. Cutremur în cazul Caracal! Bunicul fetei aruncă bomba
Tot ce trebuie să știi despre recalcularea pensiilor 2024: Noua Lege a pensiilor aduce modificări...
Doliu în showbiz! Grasu a murit după ce s-a prăbușit de pe scenă!
Codul Rutier 2024: La ce distanță poți parca de trecerea de pietoni?
Armata israeliană a găsit şase cadavre într-un tunel Hamas care aparţin unor ostatici
AVENTURA amoroasă pe care Barbra Streisand nu o va uita niciodată
Veste tristă despre Bruce Willis. Fiica actorului a anunțat acum
Tragerea Loto, 1 septembrie. Ce combinații! Incredibil!
Tristan Tate, surprins la cină alături de o ispită de la Insula Iubirii, sezonul 8!...
Unde sunt, de fapt, Alexandra și Luiza. Monstrul din Caracal a spus totul!
Alin Oprea, dezvăluiri dureroase despre tatăl său: „Tatăl meu nu a venit nici măcar la...
Ion Țiriac, surprins de rugămintea lui David Popovici: "Cum adică, mă?"
BANCUL ZILEI. Vizita la spital l-a lăsat pe Bulă fără apetit sexual: Nu înțelegem!
Harold Prince, Prințul de pe Broadway. Omul cu cele mai multe Premii Tony