Prima pagină » Emisiuni » Altceva Podcast » „ALTCEVA cu Adrian Artene”. Dr. Cristian Andrei, despre cum ar trebui abordată o femeie. „Bărbații au o problemă foarte serioasă cu emoționalitatea”

„ALTCEVA cu Adrian Artene”. Dr. Cristian Andrei, despre cum ar trebui abordată o femeie. „Bărbații au o problemă foarte serioasă cu emoționalitatea”

Ultima ediție a podcastului „Altceva cu Adrian Artene” a fost difuzată sâmbătă, 3 februarie 2024, și l-a avut invitat pe dr. Cristian Andrei.

Printre altele, acesta a vorbit și despre metoda potrivită pe care bărbații ar trebui să o utilizeze atunci când abordează o femeie.

El spune că nu neapărat calitățile fizice sunt importante în acest context, ci capacitatea bărbatului de a fi atent la femeia din fața sa.

„Sunt bărbați care vorbesc cu soția lor sau cu partenera lor, care este acolo în viața lor de vreo 3 ani, cu «bă». «Bă, ți-am zis», acest «bă» pare să fie o familiaritate și să reprezinte o relaxare în interiorul cuplului sau familiei. Dar arată că nici măcar nu simți că este o femeie în fața ta, că este un partener, că este un amic, că este un subaltern. Și tu te-ai obișnuit așa.

Tu faci asta și cu prietenii tăi, așa vorbești cu ei, însă ea sesizează imediat și este unul dintre motivele subliminale pentru care ea se nu se simte iubită și pentru care ar fi receptivă la un bărbat care vorbește altfel. Că te tot întrebi, ca bărbat, ce se întâmplă cu femeile din ziua de astăzi? Au ajuns să înșele cam la fel de mult ca și bărbații. Păi este această deziluzie care se creează treptat din faptul că tu nu sesizezi feminitatea ei și nu o celebrezi”, explică el.

„Ce-i trebuie ei, pe noi ne jenează”

Cristian Andrei oferă și un exemplu în acest sens:

„Și atunci bineînțeles că vorbind cu ea, este foarte important să o vezi prin ceea ce vorbește. Și eu merg într-un liceu și vorbesc cu băieții și fetele. Îl aduc în față pe cel mai ochelarist și mai timid și mai subțirel dintre băieți, de fluieră băieții din sală și fac mișto de el și pe cea mai frumoasă fată din sala aceea. Și băieții sunt deja înnebuniți. «Cum, dar de ce îl pun pe ăsta în față, că eu meritam să fiu acolo». Și în momentul în care îi așez față în față pe acest băiat timid și cu această fată sigură pe frumusețea ei și-l instruiesc pe el «uite, nu trebuie să-i spui nimic special, descrie ce vezi la ea, descrie culoarea ochilor sau cum este cercelul sau mergi și descrie tot».

Și toată lumea invariabil observă cum acest băiat parcurge prezența acestei fete și vede ce cercei are și ea începe să chicotească ca și cum e gâdilată de vorbele lui. Vorbe simple de altfel, fără Mihai Eminescu. Pur și simplu o descriere care arată că o trăiești pe ea și ești atent la prezența ei, nu spui «ești frumoasă dă-mi numărul tău, sunt șmecher și o să vezi că te simți bine în pat cu mine», pentru că ea știe că ai în cap așa ceva. OK, dar în momentul în care observ și că ea există și că este persoană și ce a vrut ea să facă în ziua aceea când a ieșit din casă, atunci nici mai contează cât de urât ești, cât de piticanie ești sau cât de timid ești, că începe să aibă emoții. Adică noi bărbații avem o problemă foarte serioasă cu emoționalitatea. O luăm ca pe o traumă, dar femeia o ia ca pe o hrană, ce-i trebuie ei, pe noi ne jenează și de aici multe neînțelegeri între bărbați și femei.

Cine este dr. Cristian Andrei

Dr. Cristian Andrei este medic specialist neuropsihiatru din 1994. Practică în sistem privat psihiatria, fiind preocupat de problemele de cuplu, dezvoltarea, adaptarea și consilierea relațiilor interumane. Este atestat în teorii ale personalității, psihoterapii cognitive, terapia bolilor afective, cercetare psihiatrică. Educator pentru sănătate, efectuează vizite lunare în liceele bucureștene și în țară, pe teme de dezvoltare sexuală a adolescenților și în cadrul unor campanii împotriva consumului de alcool: Fii cool fără alcool, Alcoolul nu te face mare.

Dr. Cristian Andrei este editor corespondent al The British Journal of Psychiatry și autor a peste 1500 de articole, cărți și diverse alte materiale, abordând teme vaste – de la relațiile interumane și sfaturi pentru părinți și adolescenți, până la aspecte legate de psihologia teritoriului virtual și psihologia fractală.

Președinte fondator al Institutului de Relații Umane, dr. Cristian Andrei și echipa de specialiști sustin în cadrul institutului seminarii, ateliere de lucru și conferințe pe teme diverse, abordând aspecte ce vizează atât organizațiile și angajații acestora, cât și tematici care fac parte din cotidian și care preocupă ființa umană.

De asemenea, el este președinte al Fundației Estuar, orientată spre servicii de consiliere, recuperare, reabilitare și reinserție socială pentru adulțiii cu probleme de sănătate mintală.

🔔 ABONEAZĂ-TE la canalul de Youtube #altcevacuadrianartene acolo unde, în fiecare sâmbătă de la ora 19:00, ai ocazia să descoperi în PREMIERĂ, ALTCEVA, un podcast care-ți antrenează mintea și-ți hrănește sufletul.

Youtube 

facebook.com/AltcevacuAdrianArtene 

instagram.com/altcevacuadrianartene 

tiktok.com/@altcevacuadrianartene 

Adrian Artene – autor Gândul

Urmăriți canalul ALTCEVA de pe WhatsApp

Autor
Daniel Matei a absolvit Facultatea de Jurnalism din București, iar de-a lungul ultimilor zece ani a lucrat pentru mai multe publicații online din România. El s-a alăturat echipei GÂNDUL.RO în ... vezi toate articolele

Citește și