ALTCEVA cu Adrian Artene. Dr. Mihai Niculescu, despre pericolele unei diete vegetariene sau vegane. Ce trebuie să facem înainte

Publicat: 26 05. 2024, 16:22

This browser does not support the video element.

Dr. Mihai Niculescu, expert în nutrigenetică, a fost invitatul lui Adrian Artene în ediția de sâmbătă a podcast-ului ALTCEVA.

El a vorbit, printre altele, și despre adoptarea unei diete vegane, vegetariene sau chiar raw vegane.

Specialistul atrage atenția că o astfel de dietă poate să aducă beneficii, dar nu oricărei persoane.

Astfel, spune el, este important ca persoanele care vor să facă o asemenea schimbare în viețile lor să își facă o serie de analize amănunțite pentru a vedea dacă o astfel de dietă nu le-ar putea face cumva mai mult rău decât bine.

„Probabil că anumiți indivizi care sunt structurați genetic specific, ar beneficia foarte mult din a fi raw vegani sau vegetarieni. Însă trecerea la veganism, dacă se face dintr-o convingere filosofică, trebuie testată. Dacă este utilă sau nu. Da, pot să trec la veganism, dar trebuie să mă testez. De asemenea, trebuie să fiu foarte educat asupra a ceea ce mănânc, pentru că există câteva riscuri pentru deficite de fier, de vitamina B12, de colină, care are surse esențialmente animale și toți acești nutrienți sunt foarte necesari.

O pot face, dar nu trebuie să am o idee fixă că trebuie să rămân vegan. Trebuie să văd, să mă testez, să văd dacă merge și dacă nu merge, să accept ideea că nu sunt făcut pentru veganism. Și pentru omnivori, dacă îmi permiteți, există anumiți indivizi care beneficia foarte mult de veganism, sigur că da”, spune de. Mihai Niculescu.

Podcastul integral poate fi urmărit mai jos:

Dr. Mihai Niculescu, expert în nutrigenetică și epigenetică

„Invitatul meu de săptămâna aceasta la masa de podcast «Altceva» este nimeni altul decât dr. Mihai Niculescu, fondatorul Societății de Științe în Nutriție. Este expert în nutrigenetică și epigenetică, recunoscut la nivel internațional. A avut propriul laborator de cercetare în cadrul Universității din Carolina de Nord, a fondat propria companie dedicată personalizării nutriției și a stilului de viață prin determinări genetice, a coordonat proiectul NUTRIGEN din cadrul UMF Timișoara, este membru de conducere al Societății Internaționale de Nutrigenomică și Nutrigenetică”, povestește Adrian Artene.

Mai mult decât atât, printre altele, lămurește dieta cu Ozempic, dezvăluie formula simplă de a combate obezitatea și explică exact care sunt riscurile postului intermitent sau ale celui negru.

Discuția a putut fi urmărită în PREMIERĂ sâmbătă, 25 mai, pe canalul oficial de Youtube „Altceva cu Adrian Artene”.