Ioan Prisecaru, autor al mai multor cărți de dezvoltare personală și vindecare energetică, a explicat, în episodul de sâmbătă al podcastului „ALTCEVA cu Adrian Artene”, de ce este important cu ce ne hrănim.
Sâmbătă, 17 februarie, invitatul lui Adrian Artene într-un nou episod al podcastului „Altceva” a fost Ioan Prisecaru, „milionarul din Topul Forbes”, care a scris mai multe volume despre dezvoltare personală și vindecare energetică.
„Toate plantele trăiesc în natură, se încarcă cu energia soarelui și a pământului. Noi practic când mâncăm, ne încărcăm cu energia soarelui și a pământului. Dacă am mâncat doar carne de porc, știm că porcul trăiește în di metri pătrați și mănâncă ceea ce i se dă și nu mai nu vede soarele decât prin geam. Ei, nu poți să te hrănești doar cu alimente de acest tip. Cu cât mănânci mai puțină carne, cu atât șansa ta de a birui este mai mare. De asta este bine să căutăm tot timpul să ne dăm acces la natură prin intermediul alimentației”, a precizat Ioan Prisecaru.
Este ceea ce detaliază și în cele două cărți pe care le-a scris.
„Așa am ajuns să scriu cele două cărți. Prima dată am scris cartea «Alimentație integrativă», o carte în cadrul căreia conduc omul de la alimentația pe care o are printr-o acțiune blândă, curată, plină de iubire spre a alege cea mai frumoasă și benefică formă de alimentație. Iar apoi am scris «Condimentare creativă», o carte care duce alimentația la cea mai înaltă performanță prin intermediul condimentelor”, spune autorul.
Acesta recomandă renunțarea la carne, lactate, zahăr, făină albă, sare, sare și să optăm pentru legume și fructe, pentru plante, pentru ceea ce unii numesc „farmacia lui Dumneazeu”, după cum a punctat Adrian Artene.
„Deci, dacă mâncăm sănătos, doar alimente care vin direct din natură, noi ne unim cu energia naturii. Când ai în tine energia naturii, practic ai șansa de a avea puterea naturii. Natura are puteri supranaturale. Dacă natura are puteri supranaturale și tu ca om îți dai șansa să ai puteri supranaturale. De asta există multă lume pe acest pământ care manifestă puteri supranaturale și spun că fac minuni. Minunile aparțin Universului”, spune Ioan Prisecaru.
Autorul a dat exemplu mesele sale. „Astăzi la micul dejun am mâncat hrișcă înmuiată cu apă. Seara o pun la înmuiat și a doua zi dimineață o consum așa cum este, înmuiată cu apă. Lângă hrișcă am pus și semințe de dovleac, de floarea-soarelui, de caju, deci cele mai bune semințe care cresc pe la noi. Deci mi-am făcut necesarul de carbohidrați. Hrișca este un carbohidrat extraordinar de bun și are și proteine. Mi-am luat și proteinele și apoi ce am pus am pus morcov, țelină – crudă, totul crud – morcov, terină, ardei capia și roșii. Așa am mâncat astăzi dimineață. La prânz am o mâncare gătită, de exemplu astăzi voi mânca linte, linte gătită. Eu mănânc doar un singur fel de mâncare, niciodată nu mănânc mai multe feluri de mâncare, și seara o salată, atâta mănânc. Salata o compun din ceea ce găsesc în frigider. Deci am grijă să am în frigider, să am rucola, salată verde, roșii, nu carne, nici lactate, nimic de origine animală, pentru că nu mai face bine”, a explicat autorul, care admite că i-a fost greu să renunțe la ele.
„Acum pentru mine este un mare dar că am ajuns să renunț la toate alimentele de origine animală. Mă hrănesc doar cu alimente naturale. Având natura în mine îmi dau șansa să mă comport natural să aduc natura în sufletele oamenilor. Asta fac prin tot ceea ce fac”, a spus Ioan Prisecaru.
„Pentru mine a mânca sănătos este o adevărată bucurie și mănânc tot ce găsesc. Nu contează și nu am pofte. Deci poftele dispar de la un moment dat”, a conchis autorul.
ABONEAZĂ-TE la canalul de Youtube „Altceva cu Adrian Artene” acolo unde, în fiecare sâmbătă de la ora 19:00, ai ocazia să descoperi în PREMIERĂ, ALTCEVA, un podcast care-ți antrenează mintea și-ți hrănește sufletul.
Conținutul „Altceva cu Adrian Artene” poate fi urmărit și pe conturile de Facebook, Instagram, Tik Tok, dar și pe grupul de WhatsApp.