Care sunt poveștile din spatele șlagărelor lui Gabriel Dorobanțu. Artistul a vorbit la ALTCEVA CU ADRIAN ARTENE despre trei dintre hiturile sale

Publicat: 29/09/2024, 16:26
Actualizat: 29/09/2024, 16:38

Celebrul cântăreț Gabriel Dorobanțu a fost invitatul lui Adrian Artene la podcastul ALTCEVA CU ADRIAN ARTENE, în ediția de sâmbătă, 28 septembrie. Printre altele, artistul a spus care e povestea din spatele a trei șlagăre cântate de el, de-a lungul carierei.

„Aș vrea să luăm două-trei melodii – «Hai vino iar în gara noastră mică», «Niciodată» și «Să nu vii iar să mă cauți” – să le aflăm povestea. Cum s-au născut aceste melodii?”, a fost provocarea lui Adrian Artene.

„Am mai povestit… Ele au fost niște cântece făcute din suflet și cu mult talent de Dumitru Lupu. „Gara Mică” și „Să nu vii iar să mă cauți» și încă alte multe cântece pe care mi le-a scris. Versurile actorului Florin Pretorian, care scria la vremea aia versuri și se împăca foarte bine cu Dumitru Lupu, el reușea să facă niște versuri surprinzătoare prin adresarea sinceră, directă, prin cuvintele bine alese, căutau să exprime o stare de moment a lumii de atunci și a prins foarte bine. Pe mine mă preocupă altceva…

După atâta vreme, eu cânt «Gara Mică», de exemplu, și succesul este și mai mare decât la început. Nu pot să înțeleg, e de neînțeles. Eu abia acum înțeleg cât de mare este acest cântec și nu numai ăsta. La început, când am cântat cântecele… le-am cântat pentru că îmi doream să cânt și că trebuiau înregistrate și mai era încă un cântec în palmares sau pe disc. Intuiam că vor fi niște cântece, că le alegeam după gustul meu, însă nu credeam că vor avea un asemenea impact. Însă vezi, există un Dumnezeu în toate. Probabil că și întâlnirea mea cu astfel de compozitori a fost binevenită și faptul că de multe ori am avut «neobrăzarea» să refuz, dar am avut și păreri de rău…”, a afirmat Gabriel Dorobanțu, la podcastul ALTCEVA.

Artistul a fost întrebat dacă există un cântec pe care l-a refuzat și l-a interpretat un alt artist, acel cântec devenind celebru.

„Nu-mi amintesc, dar au fost cântece cântate de colegele mele pe care și eu le-aș fi putut cânta tot atât de frumos și cred că și eu aș fi făcut succes. Nu era vorba de sentiment de invidie, cred că eram într-o alertă permanentă să fac și eu, să fiu și eu la fel de bine cum erau colegii mei. Am avut colegi și am colegi minunați și vorbesc cu ei la telefon și sunt artiști excepționali care sunt foarte mult respectați de public și am învățat foarte multe de la ei.

Am învățat foarte multe de la Marina Voica, de exemplu, am învățat să ascult. Marina Voica, deși cu o carieră uriașă în spate… stătea culise și se uita la mine, eu fiind un neica nimeni, era foarte curioasă să vadă ce fac eu, cum fac eu succes. Cântam la barul de noapte și am cântat și un cântec grecesc și a venit la mine și mi-a spus… «Să știi că ți se potrivește foarte bine să mai încerci, pentru că, știi, la un moment dat trebuie să facem și altceva, să nu se plictisească lumea”, a spus artistul.

Gabriel Dorobanțu, invitatul lui Adrian Artene la podcastul ALTCEVA

Gabriel Dorobanțu este mai mult decât o personalitate importantă din peisajul muzical românesc. Gabriel Dorobanțu este o stare, un fel de a fi perfect construit de sunetele muzicale pe care a avut priceperea să le emită armonios în cei peste 40 de ani de carieră.

„Atunci când spunem Gabriel Dorobanțu, subit ne vine în minte imaginea artistului cu părul negru, des și creț, cu un zâmbet parcă desenat, mereu la fel, un bărbat elegant atât la suflet, cât și la port. Ne mai vin în minte, de asemenea, inconfundabilele linii melodice ale șlagărelor „Să nu vii iar să mă cauți” sau „Hai vino iar în gara noastră mica”, piese cunoscute de generații întregi și ascultate de o lume întreagă, din Irlanda și până în Argentina. Personal, recunosc, mi-am dorit să aflu mai multe despre OMUL Gabriel Dorobanțu, de aceea, iată că sâmbătă, 28 septembrie, marele artist este protagonistul celui mai nou episod de podcast „Altceva cu Adrian Artene”, episod care va avea premiera începând cu ora 19:00, pe canalul oficial de Youtube!”, declară Adrian Artene.

Față în față cu Adrian Artene, artistul și-a deschis sufletul, și-a desconspirat ecuația împlinirii, și-a amintit cu lacrimi în ochi de mama domniei sale, a vorbit despre Dumnezeu și despre muzică, și și-a povestit copilăria.

Episodul acesta, în care este invitat Gabriel Dorobanțu, episod care va avea premiera pe 28 septembrie, cu începere de la ora 19:00, rămâne scris în cartea de istorie a muzicii din România pentru că este un fel de biografie a celui care poartă, Grație Divinității, una dintre cele mai puternice voci artistice din România, din toate timpurile.

ABONEAZĂ-TE la canalul de Youtube „Altceva cu Adrian Artene”, pornește notificările, pentru că în fiecare sâmbătă de la ora 19:00, ai ocazia să descoperi în PREMIERĂ, ALTCEVA, un podcast care-ți antrenează mintea și-ți hrănește sufletului.

Conținutul „Altceva cu Adrian Artene” poate fi urmărit și pe conturile de FacebookInstagramTik Tok, dar și pe grupul de WhatsApp.

Marian Tănase are o experiență de peste 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Concluzii după dezastrul Satan II: Putin nu controlează situația arsenalului nuclear. „Nicio rachetă grea nu...
BREAKING! Viitura a ajuns în România! Ciclonul Ashley îşi face DEJA simţită prezenţa în 2...
FOTO. Actriță de filme interzise a spus dacă ar petrece o noapte cu Gigi Becali!...
Pățania unor români care au dat mii de euro pentru o vacanță de lux. „Toți...
Gabriela a murit într-un accident, iar soțul ei, pompier chemat la intervenție, a leșinat când...
Cel mai murdar obiect din casă: Adună până la 12 milioane de bacterii fără să-ți...
Când se trece la ora de iarnă 2024 în România: Ceasurile se dau înapoi, iar...
Traseul mega furtunii prin România! La ce oră va fi atins VÂRFUL ciclonului
Oana Roman a slăbit fără să facă sport. Ce regim alimentar are acum: „Sunt în...
"Numai asta ne-a rămas". Preoţii din judeţele de lângă Dunăre ţin slujbe ca să alunge...
O româncă de 42 de ani a fost ucisă "din curiozitate" de un tânăr de...
Trei cutremure au avut loc în România în acest weekend! Cel mai recent seism a...
Pictorial de senzaţie cu cei mai obraznici 'iepuraşi' din România. Andreea Bălan, Anda Adam, Lavinia...
Ce se întâmplă dacă speli motorul mașinii? Cum se curăță corect compartimentul motor
Turbulenţele continuă la Boeing: angajaţii rămân în grevă
Performanța UNICĂ a soldaților români în Bulgaria! „Nu știu dacă...
Ora de iarnă 2024. Când se schimbă ora în România în această toamnă. Cum dăm...
Când trecem la ora de iarnă anul acesta. A mai rămas puțin
O româncă de 42 de ani a fost ucisă "din curiozitate" de un tânăr de...
Diferențele de stil pe care Adelina Chivu le-a observat între Milano și România. Cum îi...
Medana, mesaj tăios pentru Larisa Uță și cei doi copii ai lui Alin Oprea: "Nu...
BANCUL ZILEI. Bulă, în pat cu fata unui fermier din Vaslui: - Bulă, încetează sau...
Culisele reintrării României în Primul Război Mondial