Ce a ascuns de fapt ULTIMA poezie a regretatului poet Adrian Păunescu, scrisă chiar pe patul de spital | ALTCEVA cu Adrian Artene

Publicat: 14/07/2024, 12:00

Într-un episod captivant al podcastului „Altceva cu Adrian Artene”, Ana Maria Păunescu, fiica regretatului poet Adrian Păunescu, a oferit o perspectivă profundă și emoționantă asupra vieții și carierei tatălui ei, subliniind empatia și patriotismul care l-au caracterizat.

Empatia în poezia lui Adrian Păunescu

Empatia este un fir roșu care străbate întreaga operă a lui Adrian Păunescu. Chiar și în ultimele sale momente, în timp ce se afla pe patul de spital, poetul a reușit să își manifeste preocuparea pentru ceilalți prin versuri. Ana Maria Păunescu subliniază cum tatăl ei a reușit să rămână empatic până în ultima clipă, compunând poezii care reflectă adâncimea sentimentelor sale și dedicarea față de semeni.

„Cred că fiecare vers din poeziile lui arătau empatia. Așa e pentru că până și în ultima poezie scrisă pe patul de spital este empatic. Nu era vorba despre Adrian Păunescu în această poezie, era vorba despre frații mei. Da, despre țara și așa a fost el,” a declarat Ana Maria.

Lecții de dragoste pentru țară și oameni

Ana Maria Păunescu reflectă asupra lecțiilor de viață prețioase pe care le-a primit de la tatăl ei, în special dragostea profundă și necondiționată pentru oameni și pentru țară. Aceste valori fundamentale l-au definit pe Adrian Păunescu nu doar ca poet, ci și ca om. El a transmis aceste lecții prin cuvintele sale, dar și prin fapte, influențând generații și inspirându-i pe cei din jurul său să prețuiască comunitatea și națiunea.

„Eu sunt revoltată că mai sunt câțiva așa care ori iau în râs, ori nu înțeleg dragostea sa pentru ceilalți și pentru țară și ne învață pe noi ăștia care am stat cât am stat pe lângă el, că eu am stat,” a transmis aceasta.

Politica drept misiune de ajutorare

Intrarea în politică a lui Adrian Păunescu a fost motivată de dorința sa de a ajuta și de a corecta nedreptățile sociale. Ana Maria explică cum tatăl ei a utilizat poziția sa de senator pentru a aduce schimbări pozitive în comunități, sătul de a fi doar un spectator al nedreptăților. El a văzut în politică o cale prin care putea să își extindă influența și să ofere ajutor concret celor care aveau nevoie.

„A mers în turnee, a mers în campanii electorale, o altă dimensiune pe care oamenii nu o înțeleg. L-a apucat să se facă politician pentru că a vrut să rezolve din milioanele de nedreptăți, măcar câteva,” a mai adăugat Ana Maria.

Impactul asupra comunităților locale

Adrian Păunescu a avut un impact profund și tangibil asupra comunităților în care a activat ca senator. Ana Maria rememorează acțiunile concrete ale tatălui său, de la aducerea apei potabile în sate care nu aveau această resursă, până la deschiderea unui cabinet senatorial pentru a ajuta oamenii din Târgu Mureș, chiar dacă nu era senator acolo. Aceste acțiuni reflectă dedicația sa neobosită și generozitatea care l-au caracterizat.

„Nu a existat niciun avantaj. Îmi aduc aminte de niște glume când era senator de Hunedoara, era un om care i-a zis că dacă reușește să bage apă într-o comună care nu a avut niciodată apă înainte, îi va face cadou o casă. Și el se amuza așa cu bunătatea care îi stătea tot timpul în caracter. Apă în comună a băgat, dar nu a existat nicio casă, nu a existat niciodată vreo recompensă,” a spus ea ferm.

Exemplul de generozitate și integritate

Ana Maria concluzionează povestirile despre tatăl ei, subliniind generozitatea și integritatea sa, calități care au influențat profund viețile multor oameni. Adrian Păunescu a fost un om care a dat fără să aștepte ceva în schimb, contribuind la formarea unor persoane puternice și inspirând respect și admirație.

„A ajutat oamenii să devină puternici, fără să ia niciodată ceva la schimb,” a concluzionat aceasta.

Podcastul integral poate fi vizonat aici:

ABONEAZĂ-TE la canalul de Youtube „Altceva cu Adrian Artene”, pornește notificările, pentru că în fiecare sâmbătă de la ora 19:00, ai ocazia să descoperi în PREMIERĂ, ALTCEVA, un podcast care-ți antrenează mintea și-ți hrănește sufletului.

Conținutul „Altceva cu Adrian Artene” poate fi urmărit și pe conturile de FacebookInstagramTik Tok, dar și pe grupul de WhatsApp.

Bianca Dogaru
Bianca este absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, specializarea mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Dosarul Biancăi Drăgușanu. Două persoane au fost reținute, 700 de haine au fost ridicate după...
Dentista din Brăila a avut parte de o moarte VIOLENTĂ! Detaliile scoase la iveală de...
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit...
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Dentista din Brăila ucisă în cabinet s-a luptat cu agresorul ei. Ce s-a descoperit la...
Cum arăta Iustina Loghin de la Insula Iubirii, înainte de operațiile estetice făcute cadou de...
Lena, soția lui Gabi Enache, mai apetisantă ca oricând! Nu se sfiește să pozeze provocator...
Misterul se adânceşte în cazul morţii stomatologului Marina Gavril. Anchetatorii caută singurul lucru care lipseşte...
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
Doliu în lumea filmului! Bob Newhart, actorul din „Elf” și „The Big Bang Theory” s-a...
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Este legal să treci pe roșu pentru a face loc ambulanței sau pompierilor? Ce spune...
Germania va reduce ajutorul militar pentru Ucraina în 2025, în ciuda posibilităţii ca Trump să...
De ce poartă ALB jucătorii de la Wimbledon? Mulți știu GREȘIT!
Permisul de conducere obligatoriu pentru a conduce un triciclu. E lege în România
Șoșoacă o bate pe Simona Halep. A făcut înconjurul lumii
Insula Iubirii, sezonul 8. Cum arăta ispita Marcel Andrei fără tatuaje și barbă. Bărbatul era...
„Ne-am potolit cu furatul” Reciclarea PET-urilor a devenit o afacere profitabilă! Cât câștigă românii pe...
Ștefan Stan, despre momentul în care a fost victima unui accident rutier: „Aveam o mașină...
Delia, look total neașteptat la Electric Castle 2024. Cântăreața a făcut show pe scena festivalului
BANCUL ZILEI. Profa: – Bulă, te-am rugat să desenezi o vacă și iarbă. Văd doar...
Un nou experiment sugerează că suntem singura civilizație inteligentă din galaxie