Cum a resimțit Gabriel Dorobanțu cenzura comunistă. Celebrul artist a spus totul la podcastul ALTCEVA cu Adrian Artene
This browser does not support the video element.
Invitat la podcastul ALTCEVA CU ADRIAN ARTENE, în ediția de sâmbătă, 28 septembrie, cântărețul Gabriel Dorobanțu a vorbit despre cenzura comunistă. Artistul a precizat în ce fel a resimțit-o și dacă i-a afectat cariera în vreun fel.
„N-am știut de lucru ăsta (cenzură-n.r.). Știu că ni se cerea o hârtie pe care trebuia să scriem repertoriul, la un moment dat, dar noi cântam cu totul altceva. Aia era o chestie de formă. La televiziune, în ultima perioadă, am simțit cenzura, se filma cu mult înainte spectacolul omagial și, din fericire, pe mine nu mă chemau pentru că n-aveam cântece despre partid sau cu tematică. Eu cântam despre dragoste și nu mă băgau în seamă. Și să știi că îmi cam părea rău, pentru că majoritatea colegilor erau la televizor și eu nu. Pentru că erau la oră de maximă audiență, apăreau înainte de Anul Nou sau după Anul Nou și pe mine ori mă dădea la 4:00 ori la 19:00 și nu mai era interesant”, a precizat Gabriel Dorobanțu, la podcastul ALTCEVA.
Cei doi au vorbit și despre cozile pentru alimente, la care stăteau românii în acea perioadă. Artistul a povestit cum se descurcau artiștii vremii, privind acest aspect, dar și ce legătură a avut Angela Similea cu deciziile lui, atunci când venea vorba de aprovizionarea familiei artistului. Vezi materialul video din podcast și află toate detaliile!
Gabriel Dorobanțu, invitatul lui Adrian Artene la podcastul ALTCEVA
Gabriel Dorobanțu este mai mult decât o personalitate importantă din peisajul muzical românesc. Gabriel Dorobanțu este o stare, un fel de a fi perfect construit de sunetele muzicale pe care a avut priceperea să le emită armonios în cei peste 40 de ani de carieră.
„Atunci când spunem Gabriel Dorobanțu, subit ne vine în minte imaginea artistului cu părul negru, des și creț, cu un zâmbet parcă desenat, mereu la fel, un bărbat elegant atât la suflet, cât și la port. Ne mai vin în minte, de asemenea, inconfundabilele linii melodice ale șlagărelor „Să nu vii iar să mă cauți” sau „Hai vino iar în gara noastră mica”, piese cunoscute de generații întregi și ascultate de o lume întreagă, din Irlanda și până în Argentina. Personal, recunosc, mi-am dorit să aflu mai multe despre OMUL Gabriel Dorobanțu, de aceea, iată că sâmbătă, 28 septembrie, marele artist este protagonistul celui mai nou episod de podcast „Altceva cu Adrian Artene”, episod care va avea premiera începând cu ora 19:00, pe canalul oficial de Youtube!”, declară Adrian Artene.
Față în față cu Adrian Artene, artistul și-a deschis sufletul, și-a desconspirat ecuația împlinirii, și-a amintit cu lacrimi în ochi de mama domniei sale, a vorbit despre Dumnezeu și despre muzică, și și-a povestit copilăria.
Episodul acesta, în care este invitat Gabriel Dorobanțu, episod care va avea premiera pe 28 septembrie, cu începere de la ora 19:00, rămâne scris în cartea de istorie a muzicii din România pentru că este un fel de biografie a celui care poartă, Grație Divinității, una dintre cele mai puternice voci artistice din România, din toate timpurile.
ABONEAZĂ-TE la canalul de Youtube „Altceva cu Adrian Artene”, pornește notificările, pentru că în fiecare sâmbătă de la ora 19:00, ai ocazia să descoperi în PREMIERĂ, ALTCEVA, un podcast care-ți antrenează mintea și-ți hrănește sufletului.
Conținutul „Altceva cu Adrian Artene” poate fi urmărit și pe conturile de Facebook, Instagram, Tik Tok, dar și pe grupul de WhatsApp.