Marius Tecșan, „omul-albină”, a oferit informații despre miere, dar și despre cum poate scoate cât mai ușor acul de albină, după înțepătură. Vă invităm să urmăriți noul episod al podcastului ALTCEVA cu Adrian Artene, care este disponibil deja de sâmbătă, 24 august 2024.
Marius Tecșan, „omul-albină”, a fost invitat în cadrul podcastului ALTCEVA cu Adrian Artene. Noul episod al podcastului este disponibil pe platforma Youtube de sâmbătă, 24 august 2024. În cadrul noului episod, publicul poate afla informații referitoare la limbajul și comportamentul albinelor, cum putem recunoaște o miere naturală, dar și ce beneficii aduce organismului. De altfel, publicul poate afla care este cel mai sigur și ușor mod prin care să fie scos un ac de albină, după înțepătură.
„Se afirmă că albina nu înțeapă aproape niciodată. Știm că, spre deosebire de viespe, care poate să înțepe de mai multe ori, fără a risca să își piardă acul, albina își pierde acul și, practic, acul acela înseamnă și sacrificarea ei”, a afirmat Adrian Artene.
Acul de albină trebuie îndepărtat printr-o mișcare de răzuire, cu unghia, cât mai repede posibil. Privit sub microscop, acesta este un mușchi care va pompa venin în piele. În caz contrar, ar putea declanșa o alergie severă, iar zona afectată s-ar putea umfla mai mult.
„Da, așa este. În comparație cu viespea, albina o să înțepe o singură dată, ea nu își poate retracta acul. În piele rămâne acul, punguța cu venin și o parte din intestin. Nu imediat, la scurt timp ea o să moară. Niciodată nu încercați să scoateți acul unei albinuțe. Întotdeauna cu unghia, printr-o mișcare de râcâire, răzuire, scoatem cât mai repede posibil acul. Pentru că acul privit sub microscop este un mușchi și va pompa venin. Se poate face o formă mai urâtă de alergie sau să ne umflăm mai tare”, a explicat Marius Tecșan.
Conținutul ALTCEVA cu Adrian Artene poate fi urmărit și pe conturile de Facebook, Instagram, Tik Tok, dar și pe grupul de WhatsApp.