Damian Drăghici: „Toate creațiile au fost din suflet, nu din minte”

Publicat: 15 12. 2024, 13:26

This browser does not support the video element.

Damian Drăghici  a abordat mai multe subiecte, în cadrul podcastului „ALTCEVA cu Adrian Artene”. A vorbit, printre altele, despre cum ar trebui să ne ascultăm sufletul, și nu mintea. Vă invităm să urmăriți noul episod al podcastului, care este disponibil deja de sâmbătă, 14 decembrie 2024.

Adrian Artene: „Străbunica mea a murit în prag de 100 de ani. A depășit Primul Război Mondial, Al Doilea Război Mondial. Avea 9 copii. Povestea, pentru că a ținut-o Dumnezeu cu mintea lucidă până în ultima zi, că în perioada interbelică așeza copiii la masă. Mânca soțul, mâncau fiii cei mari, care munceau. Mâncarea venea în etape până la cel mai mic și, dacă rămânea ceva din mămăligă, se hrănea și ea. Dacă nu, a doua zi. În toată această perioadă, se îngrijea de ei, să-i spele. Îi spăla în copaie, în curte, și iarna le încălzea apă. Să îi păstreze curat, să îi învețe să scrie, să se poarte în societate. Și noi, acum, ne întrebăm de ce suntem depresivi, neputincioși în fața unor lucruri. Nu existau cursuri de parenting, de autovindecare. Erau răni care zăceau în interior, răni sufletești. Dar n-au împiedicat-o să meargă până aproape de 100 de ani. Și cu o bunătate de nedescris. Nu mi-o amintesc manifestând răutate. Nu judeca pe nimeni, indiferent cine trecea pe uliță.

Mâncarea era o sărbătoare pentru ea. Tăia un pui duminica, în rest zilele de post erau zile de post. Cu multă credință în Dumnezeu. Nu blestema pe nimeni, nu găsea vinovați în altă parte. Noi, astăzi, imediat ne dezicem de toate relele noastre și punem pe alții în fața instanțelor noastre de judecată. Aveam credința că ea e conectată la Dumnezeu și că le lua pe toate așa cum erau”.

Damian Drăghici: „Este vorba despre acceptarea realității”

Damian Drăghici a explicat că ar fi vorba despre acceptarea realității.

„Este vorba despre acceptarea realității. Pur și simplu tu nu vrei să accepți realitatea. Tu ești în locul în care trebuie să fii, ești cu cine trebuie în relația în care trebuie să fii, exact acolo unde trebuie să fim. Nu ar trebui să ai niciun fel de îndoială că ar trebui să fii în altă parte. Ești foarte bine pus acolo unde trebuie să fii. Doar mintea creează lucrurile astea…”, a spus Damian Drăghici.

„Toate creațiile au fost din suflet, nu din minte”

Adrian Artene a întrebat: „Cum îți înfrânezi mintea să nu caute alte perspective, să nu caute un orizont? Aici nu mă refer la relații, la familie. Mă refer, poate, și profesional. Ți-ai imagina, la un moment dat, de ce n-aș lua eu naiul să cânt pe o scenă imensă, pe un stadion, la Paris… cum îți înfrânezi mintea? Îți asculți și intuiția?”.

„Am mai învățat un lucru foarte fain. Până nu demult, ascultam eu mintea. Acum, când mintea vine, spun: «nu, nu. Tu asculți de mine, că aici e teritoriul meu. Eu sunt șeful». Cred că intuiția e cea mai importantă. Când simți incertitudine, ego-ul aduce frica. Sufletul când simte incertitudine, dă de posibilitatea de oportunități. De obicei, când trăiești în frică înseamnă că nu poți să trăiești în liniște. Toate creațiile au fost din suflet, nu din minte. (…) Fericirea este a fi prezent. Nu mi-a venit să cred cât de jucăuș este, că mesajul nostru aici este să ne jucăm. Suntem niște copii care ne luăm în serios. Când acționăm într-un fel anume, zici ca a dat în mintea copiilor. Dar când te uiți la marile genii ale lumii, majoritatea se comportau ca niște copii. Dar erau genii, și-au dezvoltat cealaltă parte a creierului. Au accesat conștiința colectivă. Ei au fost un canal care ne-au adus informația. Nu s-au considerat inventatori”, a mai spus Damian Drăghici.

Podcastul poate fi urmărit integral pe canalul de YouTube Altceva cu Adrian Artene 

Conținutul ALTCEVA cu Adrian Artene poate fi urmărit și pe conturile de FacebookInstagramTik Tok, dar și pe grupul de WhatsApp.