Prima pagină » Emisiuni » Altceva Podcast » Dr. Mircea Beuran, despre beneficiile postului și „dieta” cu apă: „Apa se bea DOAR la temperatura camerei”

Dr. Mircea Beuran, despre beneficiile postului și „dieta” cu apă: „Apa se bea DOAR la temperatura camerei”

Discuția pe care medicul Mircea Beuran o va purta cu Adrian Artene ne va răspunde la multe întrebări legate de ce anume să mâncăm și care sunt combinațiile periculoase pentru organismul nostru. Aflăm cât sunt de nocive alcoolul, fumatul, zahărul sau substanțele ascunse din alimente și ce putem face ca să reducem impactul pe care îl au asupra noastră.

„Câtă apă ar trebui să consumăm? Ați așezat pe masă și câteva recomandări referitoare la apă, la cel puțin paharul cu apă de dimineață, dar câtă apă ar trebui să consumăm pe zi pentru a elimina toate toxinele?”, a întrebat Adrian Artene.

„Schema aceasta cu 2 litri de apă pe zi nu este o rețetă ideală. Fiecare avem titrimetriile noastre, greutățile noastre, înălțimile noastre, eforturile noastre. Eu cred că nivelul apel îl cere propriul organism. Deci, dacă mie nu-mi este sete, înseamnă că ceea ce am pierdut, se compensează nu cu 2 litri, ci cu 1,5 litri. Dar dacă 2 metri și 100 de kg și mă duc la sală, și fac sport, poate beau 3 litri. Toate lucrurile acestea în biologie trebuie adaptate. Dacă ne uităm și la plante. La unele ni se spune nu puneți apă multă, altele trebuie udați zilnic.  Unele trebuie ținute la umbră, altele la Soare. Noi nu avem exemplul vecinlui nostru, că nu suntem la fel. Omul trebuie să-și cunoască cerințele propriului său organism, și în raport cu el, trebuie să meargă către mai mult sau mai puțin, dar niciodată în exces”.

Dr. Mircea Beuran, întrebat despre comparția dintre apa plată și apa minerală, a răspuns:

„Am crescut mai mult cu apa de la robinet după localitățile în care am stat. Apa minerală are o altă plăcere când o bei. Dar diversitatea aceasta de săruri ține foarte mult de cum putem să epurăm această apă. Sunt zone din țară unde apa este mai calcaroasă și oamenii fac pietre la rinichi”.

Medicul recomandă consumul apei la temperatura camerei.

„Mâncând, și bei un pahar cu o apă rece, coagulează toate grăsimile, ceea ce dă un grad de digestie de efort pe care trebuie să-l facă organismul”.

ABONEAZĂ-TE la canalul de Youtube „Altceva cu Adrian Artene”, pornește notificările, pentru că în fiecare sâmbătă de la ora 19:00, ai ocazia să descoperi în PREMIERĂ, ALTCEVA, un podcast care-ți antrenează mintea și-ți hrănește sufletului.

Conținutul „Altceva cu Adrian Artene” poate fi urmărit și pe conturile de Facebook, InstagramTik Tok, dar și pe grupul de WhatsApp.

Autor
Absolvent al Facultății de Istorie (2013-2016) și al programului de master „Istorie și Practică în Relații Internaționale” (2019-2021) la Universitatea din București, Alexandru Stan Bogdan ... vezi toate articolele

Citește și