Dr. Stanislav Rurac: „Aș recomanda MEZELURI făcute acasă. Ar trebui să micșorăm consumul de carne”

Publicat: 03 11. 2024, 16:18
Actualizat: 03 11. 2024, 19:17

This browser does not support the video element.

Dr. Stanislav Rurac, o somitate în chirurgia cardiovasculară din România, a fost invitatul lui Adrian Artene în podcastul ”ALTCEVA”, sâmbătă, 2 noiembrie 2024.

Dr. Stanislav Rurac, medic primar chirurgie cardiovasculară, a fost membru important în cadrul Centrului de excelență în chirurgia cardiovasculară minim invazivă SANADOR. Este unul dintre membrii echipei de transplant pulmonar, numărându-se printre cei care au realizat primul transplant de plămâni din România, în 2018.

„Există alimente otrăvitoare pentru inimă, pentru organism, toate mezelurile, produsele de patiserie?”, a întrebat gazda podcastului, Adrian Artene.

„Vizavi de mezeluri, știm că noi, ca și popor, avem o afinitate față de mezeluri. Dar aș recomanda mezeluri făcute acasă”, a spus Dr. Stanislav Rurac.

Medicul își amintește că socrul său lucra la fabrica de mezeluri și evita să mănânce.

„Dar mezelurile făcute de acasă, făcute de tine, cum făceam noi înainte de Paști, de Crăciun, erau altceva. Este carnea animalelor crescute de tine, condimentele puse de tine. Deci, ar trebui să micșorăm consumul de carne și de vegetale să fie ponderea cea mai mare, poate peste 70%”, a spus Dr. Stanislav Rurac.

ABONEAZĂ-TE la canalul de Youtube „Altceva cu Adrian Artene”, pornește notificările, pentru că în fiecare sâmbătă de la ora 19:00, ai ocazia să descoperi în PREMIERĂ, ALTCEVA, un podcast care-ți antrenează mintea și-ți hrănește sufletului.

Conținutul „Altceva cu Adrian Artene” poate fi urmărit și pe conturile de FacebookInstagramTik Tok, dar și pe grupul de WhatsApp.

Vezi ediția integrală a podcastului:

CITEȘTE ȘI:  Dr. Stanislav Rurac: „ Stresul, el nu vine pur și simplu, ci de la tine, cum tu vezi lucrurile”