Dr. Stanislav Rurac: „Stresul, el nu vine pur și simplu, ci de la tine, cum tu vezi lucrurile”

Publicat: 03 11. 2024, 15:26
Actualizat: 03 11. 2024, 19:24

This browser does not support the video element.

Dr. Stanislav Rurac, o somitate în chirurgia cardiovasculară din România, a fost invitatul lui Adrian Artene în podcastul ”ALTCEVA”, sâmbătă, 2 noiembrie 2024. El a vorbit despre factorii care ne afectează sănătatea inimii, printre ele fiind și stresul, adică expresia „a pune la inimă” totul.

Dr. Stanislav Rurac a vorbit despre ce înseamnă expresia „a pune la inimă”, dar și cum putem să nu o mai facem, pentru a ne proteja sănătatea.

„Lăsatul stresului departe înseamnă, de fapt, să-ți schimbi stilul de viață. Uneori reușești de unul singur, uneori ai nevoie de ajutor. Ajutorul poate să vină de la cei de aproape, de la prieteni, care poate au avut această experiență și pot să împărtășească din experiența lor sau, de ce nu, și un psiholog.

Stresul, el nu vine pur și simplu, te bate cineva la cap la serviciu, ci de la tine, cum tu vezi lucrurile, cum percepi lucrurile astea, și, de cele mai multe ori trebuie să-ți schimbi mentalitatea. De pildă, ia la inimă tot. Și dacă ai luat, se schimbă ceva? Nu. Lucrurile vor evolua la fel. Și atunci, nu mai bine să treci peste lucrurile acestea mai ușor? Sigur că e foarte greu.

Dr. Stanislv Rurac a spus și ce trebuie făcut pentru a gestiona mai bine stresul, și anume, să nu ne ferim să cerem ajutor atunci când avem nevoie.

„De aceea am și spus de ajutorul cuiva. Unul are nevoie de cei apropiați, unul are nevoie de Biserică, altul are nevoie de un psiholog. Dar nu trebuie să ne fie frică de ajutor. Lumea încearcă să fugă, să se ascundă de probleme și îi macină și mai mult. Mulți fug de psiholog zicând că el e psihiatru. Nu, nu are nicio legătură, el nu a terminat Medicina.

Este un om care încearcă să scoată din tine anumite lucruri ascunse, bune, și să le pună în valoare. Pentru mine era înainte: hai, mă, lăsați-mă în pace, că mă descurc eu (…), dar trăim o viață foarte dificilă, cu foarte multe device-uri tehnologice care fură din copilăria copilului”, a mai spus renumitul medic.

ABONEAZĂ-TE la canalul de Youtube „Altceva cu Adrian Artene”, pornește notificările, pentru că în fiecare sâmbătă de la ora 19:00, ai ocazia să descoperi în PREMIERĂ, ALTCEVA, un podcast care-ți antrenează mintea și-ți hrănește sufletului.

Conținutul „Altceva cu Adrian Artene” poate fi urmărit și pe conturile de FacebookInstagramTik Tok, dar și pe grupul de WhatsApp.
Vezi ediția integrală a podcastului: